Art Rock Show – Day and Age (Week 28)

Frost* is een in 2004 opgerichte Britse muziekgroep die vernieuwende (neo)prog wil brengen. De band werd rondom musicus en producer Jem Godfrey gebouwd. Wouter Bessels van Prog Wereld: “Goed, de vierde Frost* dus, na vijf jaar wachten. En waarmee stilletjes het vijftienjarig bestaan van de band wordt gevierd. Het debuut “Milliontown” sloeg in 2006 in als een bom. In de destijds overwegend gezapige progrockscene was consolidatie belangrijker dan experimenteerdrift, terwijl Godfrey c.s. naast een zekere frisheid ook de scherpe randjes aanbracht in de aloude, vol geproduceerde neoprog. Met een gezonde dosis humor, sterke songs en productietechnisch om door een ringetje te halen. (…)

Het geluid is overwegend zwaar en donker, zoals in Terrestrial en Repeat To Fade. Zware, logge gitaren leunen tegen metal aan, maar kunnen elk moment weer plaatsmaken voor funky slaggitaren en Wakeman-achtige solo’s van Godfrey. Vaak aanschurend tegen een vorm van adhd-prog, maar de compactheid en afwisseling binnen elke song redt de plaat van overdaad. Godfrey en Mitchell bewijzen opnieuw ware ambachtslieden te zijn. Ditmaal laten ze de kracht van een goede song niet verdrinken in te veel vorm. En juist dat laatste is wat de groep weer naar een hoog niveau tilt. Alles draait op “Day And Age” om de inhoud en subtiele experimenten, grotendeels opgenomen in het niemandsland van Dungeness aan de Engelse zuidoostkust. (…)

Een groeiplaat? Wellicht. Dat kunnen we over een tijdje pas stellen. Feit is dat op deze uitdagende plaat genoeg te ontdekken valt en waar menig progband op alle fronten een dikke punt aan kan zuigen.”

Naast Frost* met Day and Age, Lonely Robot (The Big Dream), Nad Sylvan (The Regal Bastard), Jana Draka (Where the Journey Begins), Different Light (Icons That Weep) & The Flower Kings (The Sum of No Evil).”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.