Art Rock Show – Dreaming City (Week 21)

Deze week stellen we de Amerikaanse band Glass Hammer aan u voor. De kern wordt gevormd door Steve Babb en Fred Schendel, twee multi-instrumentalisten. Maarten Goossensen van Prog Wereld: ”

Er zijn maar weinig bands zo productief en kwalitatief hoogwaardig als het Amerikaanse Glass Hammer. In 27 jaar tijd is deze nieuwe schijf studioalbum nummer 17. De heren Fred Schendel en Steve Babb lijken een constante flow aan inspiratie te hebben. Wat de heren ook siert is dat ze zichzelf nooit herhalen. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe invalshoeken en leggen daarbij de lat hoog voor zichzelf. Andere troef is dat ze altijd weer goede muzikanten om zich heen weten te verzamelen.

Dat element van vernieuwing wordt op dit album wel heel erg duidelijk. Zelden klonk het gezelschap zo compact, intens en stevig als op deze “Dreaming City”. De meer klassieke symfonische rock elementen in de stijl van Yes zijn veel minder aanwezig en hebben plaats gemaakt voor de stuwende progrock van bands als Rush en Porcupine Tree. (…)

Het gave van dit album is dat je steeds weer andere dingen gaan opvallen. Het is echt een album dat met elke luisterbeurt aan intensiteit wint. Het is niet alleen een van de beste Glass Hammer albums tot nu toe, maar ook een geweldige ode aan de progressieve rock van begin jaren ’70.

Naast Glass Hammer met Dreaming City hebben we deze week: The Tangent (Proxy), Echolyn (I Heard You Listening), Rush (Different Stages – Live) & Big Big Train (Folklore).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.