Art Rock Show – Dwellers of the Deep (Week 46)

We stellen deze week de nieuwe plaat van Wobbler aan u voor. Wobbler is een Noorse progressieve-rockband, die in 1999 werd opgericht. En de Noormannen van Wobbler laten zich heel erg inspireren door de seventies prog. Vooral Yes is een grote invloed.

Maarten Goossensen van Prog Wereld: “Dit album, met slechts vier tracks, is het vijfde studioalbum in 15 jaar tijd. Dit vijftal maakt retroprog die in het straatje ligt van AnglagardPerfect BeingsKing CrimsonAnekdoten en vooral dus heel erg veel Yes. Het gitaarwerk doet veelvuldig aan dat van Steve Howe denken en het geweldige basspel brengt veelvuldig de naam Chris Squire in gedachten. Andreas Wettergreen Strømman Prestmo maakt het plaatje compleet doordat zijn zangstem doet denken aan die van Jon Anderson.

By The Banks is een lekker uptempo werkje met heel veel retro toetsen, waaronder zalige Mellotron golven en knappe tegendraadse melodieën. De zang is prima en vooral als er meerstemmig wordt gezongen maakt het indruk. Het folky stuk in de tweede helft van het nummer zorgt voor een prettige afwisseling en het einde is prachtig, maar ook hier druipen de Yes-invloeden er vanaf.

In Five Rooms wordt het tempo lekker opgevoerd. Let hier vooral op het zalige basspel. Het bevat een flink instrumentaal deel waarin oude tijden (lees: de 70’s) herleven. Naiad Dreams is een rustig liedje dat je even op adem laat komen. Er is een hoofdrol voor de akoestische gitaar en de toetsen zijn hier bijzonder goed gedoseerd. Je wordt als het ware weggevoerd op de mooie dromerige klanken. (…)

Het is bijzonder knap wat ze doen. Toch blijft het kloongevoel bij mij overheersen. De adoratie voor de muziek van Yes ligt er zo dik bovenop dat het mij niet echt weet te raken. Van mij zouden ze best een ander pad in mogen slaan, potentie genoeg!”

Naast Wobbler met Dwellers of the Deep hebben we deze week: Magic Pie (King For A Day), Isildurs Bane & Steve Hogarth (Colours Not Found In Nature), Big Big Train (From Stone and Steel), Anekdoten (From Within), White Willow (Sacrament) & Happy the Man (Happy the Man).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.