Art Rock Show – Eden in Reverse (Week 38)

Deze week stellen we de Griekse band Hail Spirit Noir aan u voor. Deze groep is nogal avontuurlijk ingesteld. Hail Spirit Noir combineert bedwelmende psychedelica met een expansieve aanpak waarin veel ruimte is voor innovatieve en progressieve invloed.

Metalfan.nl review: “Het kost slechts tien seconden van opener Darwinian Beasts om te beseffen dat Hail Spirit Noir geen alledaagse kost produceert. Zweverige sci-fi-synthlijnen borrelen bibberend omhoog uit de peilloze diepten in een loom, psychedelisch ritme, totdat het intro overgaat in de bonkige ritmes van Incense Swirls, dat Nachtmystium-invloeden (denk aan het Black Meddle-tweeluik) combineert met dromerige en bijzondere cleane vocalen, die zelfs herinneren aan de lieflijke, symfonische rock uit vervlogen tijden (Yes, The Flower Kings, Kaipa). Het contrast werkt wonderwel.

De cleane zang roept eveneens herinneringen op aan het werk van ICS Vortex (Arcturus, Borknagar), maar is wel wat minder theatraal en wat plechtiger van karakter. Slechts in het heerlijk kabbelende en meanderende, met psychedelische keyboardpartijen gelardeerde Alien Lip Reading (de songtitels zijn even avontuurlijk als de geestverruimende muziek) horen we een enkele, uitgerekte scream die herinnert aan de blackmetalroots van de band. In het geweldige Crossroads horen we gastvocalen van Lars Are Nedland (Borknagar, Solefald). Invloeden van Borknagar en Vintersorg zijn niet ver weg in deze track, niet alleen in de zang, maar ook in het instrumentale gedeelte. (…)

Eden In Reverse is een eigenzinnig, diepzinnig en kunstig werkstuk geworden, dat ondanks de relatief korte speelduur van tweeënveertig minuten bijzonder rijk is aan ideeën. Liefhebbers van progressieve, maar goed in het gehoor liggende muziek, die niet vies zijn van een weldadige portie warmbloedige keyboardpartijen, zullen smullen van de eclectische pastiche die Hail Spirit Noir ons hier voorschotelt.”

Naast Hail Spirit Noir met Eden in Reverse hebben we deze week: Pencarrow (Growth In The Absence Of Light), Jargon (The Fading Thought), Windom End (Perspective Views), Taskaha (Taskaha) & Various Artists – Psychedelic World Music – Discovery.

Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.