Art Rock Show – Fragments of the 5th Element (Week 35)

Dit keer stellen we de Noorse proggers van Magic Pie aan u voor. De groep brengt een bonte mengeling van moderne prog, classic rock en jaren zeventig hardrock. Metal en folk zijn ook van de partij. Een heerlijke taart dus…

Jos Driessen van Prog Wereld: “Het geheim van de kok zit hem in de bereidingstijd. Ook nu moesten we vier jaar wachten op een nieuw baksel met als toefje op de taart stukjes van het 5e element. Dus naast aarde, water, lucht en vuur mogen we nu ook de verbintenis daartussen ontdekken. Het is pure magie! Voor de rest is er niets veranderd, want waarom zou een bakker zijn goed lopende zoetigheden vervangen voor experimentele kunsten.

Dit nieuwe werkje start met drie korte nummers en begint vooral stevig. The Man Who Had It All is, hoe kan het ook anders, een bombastische opener met verrassende tempowisselingen maar stopt wat abrupt. Dit valt in de categorie aardig maar niet bijzonder. Datzelfde geld voor P & C dat start als een Spock’s Beard nummer, een groep die zelf ook al ruimhartig uit de jaren ‘70 citeerde. Ook dit nummer kent een onbevredigend einde. Gaat dit nog wel goedkomen, vraag ik me af? Met Table For Two gaat het tempo en bombast flink terug. Het is een vlotte meezinger geworden, maar daar ligt niet de kracht van Magic Pie. (…)

Tot ver in 2023 zal Heel Holland Bakt de zoetekauwen elk jaar wel tevreden houden. Op Magic Pie moeten we wachten maar zal tegen die tijd ons wel weer verwennen met een vier jaar durend prog baksel waar we weer ons flink aan gaan laven. Hoop wel op een meer dan twintig minuten durende dikke epic, want daar zijn zij meesterbakkers in. Een kort slap soesje of droog kruimig vlaaitje sla ik liever over.

Naast Magic Pie met Fragments of the 5th Element hebben we deze week: Comedy Of Errors (Fanfare & Fantasy), Fatal Fusion (The Ancient Tale), The Flower Kings (Meet the Flower Kings – Live) & The Neal Morse Band (The Grand Experiment).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.