Art Rock Show – Galasphere 347 (Week 39)

Deze week stellen we Galasphere 347 aan u voor, een Engels-Scandinavische band die zich heeft laten inspireren door de serie Space Patrol uit de jaren zestig. Onder leiding van Stephen James Bennett – die ook de vocalen en keyboards voor zijn rekening neemt – is de band dit jaar de studio in gegaan om het debuutalbum op te nemen. Hiervoor is ook de hulp ingeroepen van Andy Jackson, die een aantal albums van Pink Floyd heeft gemastered.

Review van Menno von Brucken Fock: “Natuurlijk zijn er vergelijkingen met grote namen terug te vinden. Zo is de eerste track The Voice Of Beauty Drowned in de stijl van het album And Then There Were Three (1978) van Genesis. De tweede track The Fallen Angel gaat meer richting No-Man of een zweverige track van Porcupine Tree, terwijl sommige passages met orgelspel vooral aan Caravan doen denken. De omfloerste, wat hese zang van Bennett past uitstekend in de wat melancholieke muziek.

De derde track Barberella’s Lover bevat weer invloeden van Genesis en IQ, maar had ook van de laatst bekende bezetting van Twelfth Night afkomstig kunnen zijn. Het gelijknamige album bevat mooie, gedragen instrumentale stukken, veel toetsen, zodat het een uitgelezen plaat is voor liefhebbers van de traditionele symfo. Met krap tweeënveertig minuten is dit debuut wel wat aan de korte kant voor een album anno 2018, maar de kwaliteit die de vier heren te bieden hebben, maakt heel veel goed.”

Naast Galasphere 347 met het gelijknamig album hebben we deze week: White Willow (Future Hopes), Frequency Drift (Over), Henry Fool (Men Singing), Iamthemorning (Belighted), Weserbergland (Sehr Kosmisch, Ganz Progisch) & Änglagård (Viljans Öga).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.