Art Rock Show – Human. :II: Nature (Week 19)

Vijf jaar lang moesten we wachten op een nieuwe plaat van de Finse band Nightwish, maar het resultaat mag er zeker zijn. Mario van Os van Prog Wereld: “Hun eerste dubbelalbum met ruim 80 minuten aan muziek weet muzikaal te excelleren, tekstueel te beroeren en met het thema te emotioneren. Met dit album weet de band, die al volle zalen en stadiums kreeg, boven zichzelf uit te stijgen en zjn status als wereldband te versterken. Een hoofdrol is hierbij zeker weggelegd voor onze Nederlandse trots Floor Jansen, want meer dan in de voorgaande albums worden de zangkwaliteiten van de frontvrouw op de voorgrond geplaatst.

(…) De eerste cd van dit dubbelalbum, “Human”, bevat negen nummers waar mensen verhalen vertellen over de mensheid, de menselijke natuur. De tweede cd, “Nature”, bevat een ode van Nightwish aan de planeet Aarde. Haar schoonheid wordt vertolkt in een 30-minuten lange orkestrale epos. All The Works Of Nature Which Adorn The World is een instrumentaal symfonisch hoogstaand werk dat in acht delen de natuur laat spreken. Geen snoeiharde gitaren of bonkende drums, maar klassiek vertolkte instrumentale soundscapes met enkele geïmproviseerde zangklanken van Floor Jansen.

(…) Het was even wachten, maar Nightwish overtreft met dit album alle verwachtingen. Ik schreef vier jaar geleden al dat “Nightwish is uitgegroeid tot één van de grootste symfonische metalbands ter wereld”. Met “HUMAN. :II: NATURE.” bewijzen ze wederom dat ze deze status meer dan waard zijn. Mede dankzij de huidige populariteit van frontvrouw Floor Jansen zal nu ook in Nederland dit album hoge ogen gaan gooien. Maar gelukkig is Nightwish trouw gebleven aan zijn eigen identiteit en blijft dit een op-en-top Nightwish album.”

Naast Nightwish met Human. :II: Nature hebben we deze week: Kamelot (The Black Halo), Epica (The Divine Conspiracy), Within Temptation (Hydra), After Forever (After Forever) & Sirenia (The 13th Floor).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.