Art Rock Show – Ilion (Week 12)

Slift is een Franse rockband uit Toulouse. De band bestaat uit de broers Jean (gitaar, zang, synthesizers) en Rémi Fossat (bas), en hun middelbare schoolvriend Canek Flores (drums). Sinds de oprichting in 2016 heeft de band drie LP’s, één EP en meerdere live platen uitgebracht, naast internationale tournees in Europa en Noord-Amerika. Deze muziek blaast je omver!

RockPortaal.nl review: “Hun nieuwe album heet Ilion (naar de Griekse naam voor de stad Troje) en het is een eclectische mix van genres en ritmes geworden. Zelf omschrijven ze het als een huwelijk van metal met psychedelische rock en postmetal en dat is niet ver van de waarheid.

Het overheersende geluid op dit album is een tweekoppige draak: tegelijk zo massief als een muur en tegelijk zo kolkend als een onrustige oceaan. Het Franse trio verwijst naar Godspeed! You Black Emperor, Goat en naar …And You Will Know Us By the Trail of Dead, maar het zou zo maar eens kunnen dat deze Fransen de mosterd gehaald hebben bij een rits Belgische bands, denk dan in de richting van Amenra, Brutus, Psychonaut of Oathbreaker.

De intensiteit van de muziek ligt constant hoog, experimenten worden niet uit de weg gegaan en toch staan er vooral heel vertrouwde ritmes, riffs en progressieve elementen op het menu van Slift. (…) Maar je kan er ook voor kiezen om je hierin onder te dompelen zonder te letten op de pauzes die het begin en einde van de tracks afbakenen. Dan zit je echt op een leuke rollercoaster.

De beste tracks, met ook een duidelijke graad van herkenbaarheid, zijn Confluence en Uruk. Ilion is een fijn album van een band die in Nederland best nog wat meer aandacht verdient.”

Naast Slift (Ilion), Causa Sui (Szabodelico), Somali Yacht Club (The Sea), Monkey3 (Sphere), Mars Red Sky (Stranded in Arcadia) & Samsara Blues Experiment (Live at Rockpalast).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.