Art Rock Show – In Flight (Week 51)

Damanek met frontman Guy Manning, was vorig jaar met hun debuut ‘On Track’ één van de verrassingen van 2017. Een lekkere mix van symfo, pop en progressieve uitstapjes werkte bijzonder goed. En nu, amper een jaar later ligt het tweede album al weer klaar.

Maarten Goossensen van Prog Wereld: ”

Liefhebbers van het debuutalbum kunnen gerust zijn. De prettige stijl van het eerste album wordt op “In Flight” voortgezet. Het geheel is mooi gevarieerd en biedt meer dan genoeg ingrediënten om van te genieten. Het lijkt sowieso het jaar van Sean Timms te gaan worden. Met zijn band Southern Empire leverde hij met “Civilisation” één van de beste symfo platen van dit jaar af en ook op dit album levert hij met zijn toetsenspel weer zeer puik werk. Maar de meeste eer behoort Guy Manning toe, die wederom alle muziek en teksten voor zijn rekening nam.

De nummers op het album zijn gevarieerd en ze hebben stuk voor stuk wel iets extra’s te bieden. Ragusa is een perfecte opener met een fijn tempo en een pakkend refrein. Het heeft een heerlijke groove en de zang van Manning is erg sympathiek. Het toetsenwerk van Sean Timms zit door het hele nummer heen gevlochten. Ook de gitaarsolo in het midden smaakt naar meer. Skyboat heeft een wat jazzy karakter en het eerste deel doet mede door de percussie een beetje Caribisch aan. Het ontpopt zich tot een sterk poppy nummer waarin de jazzy elementen bewaard blijven. Het gebruik van veel achtergrond zangers en een klein koor vormen een mooie diepgang. (…)

Big Eastern is de epic van het album die verdeeld is in drie delen. Het biedt bijna 30 minuten aan uitstekend vermaak. De mannen etaleren hierin hun kunnen en Guy Manning bewijst opnieuw zijn componerende creativiteit. (…) Lekker album!”

Naast Damanek met In Flight hebben we deze week: Big Big Train (Merchants of Light), The Tangent (The Music That Died Alone), Parallel Or 90 Degrees (The Time Capsule), Knifeworld (The Unravelling) & Guy Manning (The View From My Window).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.