Art Rock Show – Kingdom of Oblivion (Week 20)

De Noorse rockers van Motorpsycho zijn hier terug met een nieuwe plaat. Een album waar de invloeden van de hardrock nooit veraf zijn. Luke Peerdeman van Prog Wereld: “Een onverdund hardrockalbum is “Kingdom Of Oblivion” echter niet. De invloed van hardrock uit de jaren ‘60 en ‘70 is desondanks duidelijk merkbaar. Namen als Black SabbathUriah Heep en Blue Cheer komen als associatie naar boven. Wat dit album verder authentiek laat aanvoelen, is de focus op  riffs, waardoor de muziek kernachtig en opzwepend klinkt: alsof de wereld aan de voeten van deze Noren ligt. Het creëert een ietwat rechtlijnig geluid dat niettemin een ongedwongenheid ten toon spreidt die gangbaar was in een tijd dat genres minder strak gedefinieerd waren. Het titelnummer toont dit het duidelijkst. Hier horen we raggende roadrage met een pakkende melodie, waarbij de beknepen gitaarsolo mooi past binnen de logheid van de compositie. Ook The United Debased maakt goed gebruik van de voornoemde invloeden. Een hakkend ritme ondersteunt vurige gitaarklanken. Halverwege lijkt er een stroomversnelling te volgen, maar vervolgens komt de focus te liggen op een grommende baslijn. Pompende melodieën leiden tot slot naar een explosieve conclusie. Zo’n nummer had op een album als “Paranoid” niet misstaan. (…)

“Kingdom Of Oblivion” bevat dan ook doorgaans luchtige, doch overtuigende muziek. Met name de momenten waar de band zich laat inspireren door hardrock zijn aansprekend. Helaas zijn de composities minder goed uitgewerkt en minder intens dan op de illustere voorganger. Desalniettemin is dit nog altijd een plaat waar de liefhebber van retrorock zich geen buil aan kan vallen.”

Naast Motorpsycho met Kingdom of Oblivion, Crippled Black Phoenix (Ellengæst), Wobbler (From Silence to Somewhere), Jaga Jazzist (One-Armed Bandit), Anekdoten (Waking the Dead, Live in Japan) & Änglagård (Viljans Öga).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.