Art Rock Show – Living The Dream (Week 45)

Het is bijna niet voor te stellen, maar Uriah Heep blaast volgend jaar vijftig kaarsjes uit… Het nieuwe album ‘Living The Dream’ is exemplaar nummer 25! De hoogtijdagen van de band liggen in de jaren zeventig, maar de Engelsen zijn het laatste decennium aan een opvallende opmars bezig.

Metalfan.nl review: “Op Living The Dream manoeuvreren de Britten zich weer langs de grenzen van hardrock, progressieve rock en AOR. Grazed By Heaven, Take Away My Soul en Goodbye To Innocence zijn lekkere uptempo rocknummers zoals we die kennen van Uriah Heep. Rocks In The Road is één van de hoogtepunten van deze plaat. Het nummer heeft een boeiende opbouw met een instrumentale passage halverwege, waarin Box met zijn gitaar en Lanzon met zijn orgel een muzikaal duel aangaan.

Op Living The Dream manoeuvreren de Britten zich weer langs de grenzen van hardrock, progressieve rock en AOR. Grazed By Heaven, Take Away My Soul en Goodbye To Innocence zijn lekkere uptempo rocknummers zoals we die kennen van Uriah Heep. Rocks In The Road is één van de hoogtepunten van deze plaat. Het nummer heeft een boeiende opbouw met een instrumentale passage halverwege, waarin Box met zijn gitaar en Lanzon met zijn orgel een muzikaal duel aangaan.

(…) Het niveau van het songmateriaal blijft echter dermate hoog dat we onze handen dicht mogen knijpen dat Uriah Heep in 2018 nog actief is. Ik kan alleen maar hopen dat ik vijftig jaar in mijn carrière nog zo gedreven en creatief ben als deze heren”

Naast Uriah Heep met Living The Dream hebben we deze week: Haken (The Mountain), Anekdoten (Vemod), Arcane (Known/Learned), Argent (All Together Now) & Wishbone Ash (Argus).

Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.