Art Rock Show – Lotus (Week 15)

Deze week hebben we Soen, een Zweedse prog metal band de vloer. Men spreekt over een supergroep met voormalige leden van Opeth, Death en Willowtree.

Maurice van der Zalm van Rockportaal.nl: “Toen Soen zeven jaar geleden met Cognitive debuteerde, had ik even het idee dat dit een samenwerkingsverband zou zijn dat van korte duur was. Maar gelukkig blijkt ondertussen dat Soen een sterke speler in het progressieve genre is geworden en reeds drie meesterwerkjes achter hun naam hebben staan. Het vierde album Lotus is een mooie voortgang in de rij, want wederom weet Soen me te boeien en te raken. (…)

Maar Lotus is meer dan dat. Soen is nog altijd progressief en weet dat op uitermate mooie wijze te verwerken in de composities. In Covenant weten ze dat sterke progressieve karakter te vermengen met een groovend melodieus refrein. Het krachtige gitaargeluid van Cody en Lars zet de basis en klinkt sterk onregelmatig. Mooi is te horen hoe het basgeluid van Stefan Stenberg in ingebed in de hele basis en naar de voorgrond is gehaald. Samen met het uitstekende en krachtige drumgeluid van Martin Lopez geeft het Covenant net dat beetje extra diepte. (..)

Lotus is het vierde briljante album van Soen. Nu al kan ik me voorstellen dat dit album aan het eind van het jaar in de terugblik terugkomt. Het album klinkt vertrouwd maar is geen eenvoudige herhaling van zetten. Dit is jezelf tegenkomen in een progressief paradijs.”

Naast Lotus met Soen hebben we deze week: Anathema (The Optimist), Coheed and Cambria (The Afterman: Descension), Mastodon (The Hunter), Tool (10,000 Days) & Neurosis (Through Silver In Blood).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.