Art Rock Show – Nattfiolen (Week 33)

Deze week stellen we de Noorse band Jordsjø aan u voor. De band betaat uit een duo Håkon Oftung en Kristian Frøland. En het zijn (uiterst) productieve jongens. Dit is het vijfde studioalbum in nog geen vijf jaar. En we mogen stellen dat het een topalbum geworden is…

Maarten Goossensen van Prog Wereld: “In 2018 bracht Jordsjø de demo “Nattfiolen” uit op YouTube, een indrukwekkend nummer van dik dertien minuten. Het zit vol instrumentale passages met Hammond, Mellotron, Camel-achtig gitaarspel, fluit en mooie zanglijnen. Vreemd genoeg heeft deze demo het album niet gehaald. Alleen de naam is dus meegekomen. Nattfiolen is overigens een zeldzame orchidee die in Nederland tot 2017 een beschermde status had. Hier heeft hij de naam ‘welriekende nachtorchis’. Dat je het even weet.

In precies veertig minuten schotelt Jordsjø ons een authentiek symfonisch werkje voor waarin je iets van Camel proeft, maar ook van Anekdoten en Genesis (beginperiode). Het smaakt vooral naar meer. (…)

Veertig minuten (perfecte speeltijd voor een album in mijn ogen) vliegen voorbij. Een beetje versuft blijf ik achter in de stilte. Wat een zalig werkje! Deze gaat voorlopig op repeat.”

Naast Jordsjø met Nattfiolen hebben we deze week: Pattern-Seeking Animals (Pattern-Seeking Animals), Landberk (Indian Summer), Tusmørke (Fjernsyn i farver), Camel (Harbour Of Tears) & Steve Hackett (Genesis Revisited II).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.