Art Rock Show – Prehensile Tales (Week 23)

Pattern-Seeking Animals

Zowat een jaar geleden stak een viertal huidige en voormalige Spock’s Beard-leden de koppen bij elkaar met als doel een nieuwe groep op te starten, die de naam Pattern-Seeking Animals kreeg. Het kwartet bestaat uit Ted Leonard (zang, gitaar), Jimmy Keegan (zang, drums), bassist Dave Meros en toetsenist John Boegehold.

Bluestown Music review: “Het eponieme debuutalbum kreeg vorig jaar een vrij koele ontvangst: uitstekend gemusiceerd maar niet verrassend, was ongeveer het oordeel van het popjournaille. (…)

Aan inspiratie kennelijk geen gebrek want het is toch knap om binnen een jaar een compleet nieuwe cd te lanceren. Ik was al heel blij met de ‘teaser’ op Spotify, het geweldige nummer Here In My Autumn, maar nu het volledige album er is, is mijn gemoedstoestand er alleen maar positiever op geworden.

De heren hebben op ‘Prehensile Tales’ geopteerd voor de introductie van nogal wat ‘nieuwe’ instrumenten zoals cello, trompet, viool, fluit, sax en pedal steel, met als gevolg een verruiming van het bandgeluid. De aftrap geschiedt via het fraai toongezette Raining Hard In Heaven, dat begint als een conventioneel popliedje maar halverwege uitgroeit tot een spannend progrockstuk. (…)

Dat de groep daarmee in het straatje uitkomt van Spock’s Beard is wat mij betreft alleen maar meegenomen !

Naast Pattern-Seeking Animals met Prehensile Tales hebben we deze week: Enchant (The Great Divide), Lonely Robot (The Big Dream), Spock’s Beard (Live at Sea), Different Light (Icons That Weep) & Cosmograf (The Unreasonable Silence).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.