Art Rock Show – Rick Wakeman – Live At The London Palladium 2023 (Week 25)

Rick Wakeman is een Engelse toetsenist en componist, vooral bekend als lid van de progressieve rockband Yes en vanwege zijn goed gevulde solocarrière. Wikipedia maakt melding van 114 solo albums…

Math Lemmenvan Prog Wereld: “Want we krijgen hier een vrijwel foutloze registratie van twee concertavonden voorgeschoteld met een band in topvorm. Voor veel symfo- en Wakeman-fans was het waarschijnlijk een lang gekoesterde natte droom om deze drie albums in zijn geheel live te kunnen aanschouwen.
Vooral de integrale uitvoering van “The Six Wives”, voor het eerst in zijn geheel, maakte veel indruk op ondergetekende. Met de moderne opnametechnieken, het moderne instrumentarium (lees: toetseninstrumenten) komt dit album zoveel meer tot leven dan op de, stoffig klinkende, originele lp. Er staat dan ook wel een aantal klasbakken op het podium met naast Wakeman senior: Wakeman junior, Dave Colquhoun, Lee Pomeroy en nieuwkomer, drummer Adam Falkner, die zich uitstekend van zijn taak kwijt.

En laten we vaststellen dat Rick Wakeman nog immer even flitsend en accuraat speelt als in zijn jonge jaren. Ook het gitaarwerk van Colquhoun is een welkome aanvulling op het toetsengeweld. (…)

Voor “Journey” geldt hetzelfde als voor “Henry VIII” en “Arthur”. Zoveel meer zeggingskracht en power dan op het ‘prehistorische’ origineel. Het koor en de grote bandbezetting in topvorm doen de rest. Een spannend verhaal dat een geweldige muzikale vertolking krijgt.
Ook hier is het scherpe randje van de stem van Sanderson soms net te veel maar voor het overige blijft ze uitstekend overeind.

Na de enigszins teleurstellende studioalbums van de laatste jaren revancheert Wakeman zich met deze liveregistratie glansrijk. Een zeer waardevolle aanvulling op zijn toch al immense live-kanon.
Nog een kleine spoileralert: voor wie allergisch is voor Minimoogs, raad ik aan deze overdosis aan zich voorbij te laten gaan.”

Naast Rick Wakeman (Live At The London Palladium 2023), Djabe & Steve Hackett (When The Sound Turns Sweet ), Steve Howe (Not Necessarily Acoustic), Kaipa (In the Wake of Evolution), Keith Emerson, Glenn Hughes & Marc Bonilla (Boys Club: Live From California).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.