Art Rock Show – Seed (Week 52)

We sluiten het (radio)jaar af met het album Seed van de Engelse band Freedom To Glide. Dit album Seed is zelf de afsluiter rond de trilogie rond het thema oorlog door de tijden heen. Het is een thema dat niet alleen in deze trilogie aan bod komt, maar ook in verschillende ep’s die het Engelse duo Andy Nixon en Pete Riley uitbrachten de afgelopen jaren. Maarten Goossensen van Prog Wereld: ”

Het duo houdt duidelijk de muzikale koers vast die ze destijds met “Rain” zijn ingeslagen en met “Fall” hebben voortgezet. We krijgen 55 minuten aan sfeervolle symfonische rock voorgeschoteld waarin de akoestische gitaar een prominente rol speelt en waar de ziel van Pink Floyd (latere periode) altijd wel wat rondwaart. Samen met de bijzonder sterke teksten en het prachtige artwork is dit een release om door een ringetje te halen.

De eerste vier nummers lopen prachtig in elkaar over waardoor het aanvoelt als een prachtige epic van een kwartier. De basis vormt de akoestische gitaar, die loopt als een rode draad door de muziek heen. De toetsen produceren prachtige orkestraties die het geheel een diepere laag geven. In No Turning Back doet de elektrische gitaar voor het eerst echt duidelijk van zich spreken met een korte felle solo. The Right Within The Wrong is een mooi up-tempo nummer waarin de elektrische gitaar meer op de voorgrond treedt. (…)

Feit blijft dat dit sterke duo een trilogie heeft gemaakt dat staat als een huis. Ze hebben een onderwerp uitgediept dat nooit vergeten mag worden en waar elke generatie lessen uit moet leren. Het duo is er in geslaagd om drie albums te maken die elkaar aanvullen en versterken en heel mooi dezelfde sfeer ademen. Ik ben dan ook reuze benieuwd welke koers de mannen nu gaan varen.”

Naast Freedom To Glide met Seed hebben we deze week: Delusion Squared (Anthropocene), Abandoned Stars (Fragments), 25 Yard Screamer (Something That Serves To Warn Or Remind), Sanguine Hum (Now We Have Light) & Airbag (Where Joys Abound).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.