Art Rock Show – Solipsystemology (Week 51)

De Duitse multi-instrumentalist, zanger, producer en control freak Thomas Thielen (T) is terug met zijn nieuwe, 7de album. Op het album Solipsystemology gaat T nog een stapje verder…

Dick van der Heijde van Prog Wereld: “Thielin combineert heimelijke ambient met bombastische prog op een dusdanige manier dat je oren te kort komt. Je waant je dan ook constant in een spookachtig doolhof waar achter elke bocht ook nog eens elementen elektronica jaren’80 wave, triphop en avantgarde opdoemen. Het is altijd artrock in het kwadraat waar Thielin mee bezig is, maar vergis je niet, de kunstenaar uit Hannover weet z’n muzikale uitingen met steeds meer beheersing uit je speakers te laten knallen. Hou je goed vast, je dreunt af en toe de tent uit. (…)

De variatie binnen de nummers is enorm en daar waar je bij een dergelijke stortvloed aan tempo- en sfeerwisselingen al gauw de term knutselrock in de mond neemt, wil je Thielin juist roemen om zijn compositorische kwaliteiten. Alles is perfect gedoseerd. Thielin onderwerpt je continu aan het spel van verwachtingen en het inlossen daarvan. Precies op tijd zijn daar die bloedmooie gitaarmelodieën, die heerlijke Steve Rothery-achtige solo’s, die tintelende toetsenthema’s en die vernuftige galmpjes in de productie. Ondertussen is het beslist geen straf te moeten luisteren naar de aangename Bowie-grandeur in zijn stem. (…)

Thielin weet keer op keer een wereld te creëren waar je volledig opgeslokt wordt door de gebeurtenissen. Met “Solipsystemology” weet hij je nog meer in de ban te krijgen dan ooit. Laat het over je heen komen en hoor het innerlijke gejuich.”

Naast T met Solipsystemology hebben we deze week: This Winter Machine (A Tower of Clocks), Huis (Despite Guardian Angels), Eveline’s Dust (Time Changes), On The Raw (Big City Awakes) & The Far Meadow (Where Joys Abound).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.