Art Rock Show – Sphere (Week 42)

Monkey3 zal bij sommigen geen belletje doen rinkelen en dat is jammer voor de Zwitserse band die al 18 jaar aan weg timmert… Het Zwitserse viertal kan men als de pioniers van de psychedelische progressieve stoner rock zien. En dat op hoog niveau.

Metalfan.nl review: “Als er namelijk één band in staat is om sprekende en uiterst sfeervolle instrumentale muziek te maken, dan is het dit gezelschap uit Lausanne wel. Vooralsnog lijken de vocalen een eenmalig probeersel, want op de nieuwste langspeler Sphere zijn de composities weer helemaal instrumentaal.

Sphere kenmerkt zich door lange, op- en afbouwende tracks met veel dynamiek. Elk nummer is een avontuur op zichzelf. Binnen deze avonturen worden de grenzen van psychedelische, progressieve en spacerock verkend. Ondanks de lange speelduur klinken de songs compacter en minder langdradig dan die op Astra SymmetrySphere heeft geen echte kraker zoals de plaat The 5th Sun heeft met het epische Icarus. Daar staat tegenover dat elke song sterk is en dat er geen fillers op staan.

Monkey3 is duidelijk weer iets gegroeid op het gebied van songwriting. De composities zitten nog beter in elkaar en klinken volwassener. Maar wat vooral opvalt, is hoe goed de gitaarpartijen van Boris zijn. Zijn gitaarspel treedt vaker op de voorgrond dan voorheen en de gitaarsolo’s zijn van een hoog niveau. Vooral de interactie tussen Boris en toetsenist dB is indrukwekkend. (…)

Of dit de beste plaat van de Zwitsers is, hangt af van je voorkeur. Het is in ieder geval wel de meest kleurrijke en professionele release van Monkey3.”

Naast Monkey3 met Sphere hebben we deze week: My Sleeping Karma (Soma), Colour Haze (Tempel), Causa Sui (Euporie Tide), 35007 (35007) & Samsara Blues Experiment (Live At Rockpalast).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.