Art Rock Show – Storm Warning (Week 27)

Deze week stellen we Andrew Roussak, een klassiek geschoolde pianist, aan u voor. In 2008 bracht hij zijn eerste solo-album No Trespassing uit, gevolgd door het klassieke piano-album Blue Intermezzo in 2010. Hans Ravensbergen van Rockportaal.nl: “Zijn klassieke scholing, liefde en vakmanschap voor toetsen komen op deze albums tot volledige wasdom. Vanwege zijn activiteiten in en met andere groepen en projecten duurde het tot 2019 voor zijn tweede moderne rockalbum Storm Warning het licht zag.

Net als No Trespassing is dit een album met hoofdzakelijk instrumentale nummers. Daarbij neemt Andrew Roussak alle instrumenten zelf voor rekening. Het spreekt voor zich dat keyboards (onder andere Kurzweil en Hammond) daarbij zwaar de overhand hebben. Een enkele gitaarsolo komt van de hand van zijn goede vriend Oli Weislogel. (…)

Titelnummer Storm Warning is overwegend uptempo en een afwisseling van door Keith Emerson en Rick Wakeman beïnvloede muziek. Can She Excuse My Wrongs is een nummer wat geschreven is door John Dowland, een Britse componist uit de eind 16e begin 17e eeuw. We horen een klassiek intro met gesamplede klavecimbel. Het vervolg kent duidelijke referenties aan Rick Wakeman (album The Six Wives Of Henry VIII) met een afwisseling van uiteenlopend toetsenwerk. De apotheose van het album is het uit drie delen bestaande en ruim tien minuten klokkende Malta Sketches. Het is een afwisseling van moderne en klassiek muziek waar Andrew Roussak zich uitstekend uitleeft op uiteenlopende toetsen. Op part c, Sunset In Valetta horen we zangeres Salina Waidmann. Ook zij is zangdocente, met een fraaie zangtechniek en soul in haar stem.

Het album is voor mij de bevestiging dat ik er destijds niet naast zat. Ik raad liefhebbers van in deze recensie genoemde referenties aan kennis te maken met de muziek van deze begenadigde muzikant.”

Naast Andrew Roussak met Storm Warning hebben we deze week: Lalle Larsson’s Weaveworld (Nightscapes), Nightwish (Showtime, Storytime), Dorian Opera (Crusade 1212), Stormwitch (Witchcraft) & Rick Wakeman (The Myths and Legends Of King Arthur).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.