Art Rock Show – The God-Shaped Void (Week 14)

De Amerikaanse progressieve metalband Psychotic Waltz komt na bijna een kwart eeuw met een nieuw album. In de jaren negentig bracht de groep vier goed gesmaakte albums op de markt. Omwille van allerlei redenen stopte de band met optreden in 1997. In 2010 kwam de band weer bijeen voor een tour. Daarna was het weer tien jaar wachten… tot nu!

Marcel Hartenberg van Written in Music: “De opener Devils And Angels roept de typische Psychotic sfeer al op. Heerlijke, mysterieuze keyboards en de fluit van Devon Graves. Dan in een uitbarsting van bombast doemt opeeens de stem van Devon op. Net zo bijzonder als al die jaren geleden, maar wat staat deze productie! Vergeet de productie van de eerste albums en onderga wat er hier gebeurt. Ja, het is zwaar, heavy, luister die drums eens rollen, die bas knorren, maar Brian en Dan zijn ook nadrukkelijk terug. Stranded brengt het tempo wat omhoog, maar houdt ook de kracht van de productie vast. Een voor Psychotic begrippen toegankelijk nummer mag je wel zeggen. (…)

De fluit blijft gelukkig: Demystified brengt die weer eens fraai naar voren. Misschien wel het mooiste nummer van het album. Je kunt je hier al van alles voorstellen voor wat betreft de live uitvoering ervan. Season Of The Swarm kon wel eens een actueel thema voeren als je denkt aan de zwermen sprinkhanen die Afrika nu teisteren. Het is een bonustrack die bij de speciale editie van de cd te beluisteren valt. Het gitaarwerk doet hier wel wat denken aan de jaren Achtig. Sisters Of The Dawn laat ons andermaal een zeer sterke Devon horen. (…)

En ja, Psychotic Waltz is terug! En daarmee de hele mysterieuze en soms mystieke sfeer en de wonderbaarlijke klanken van de fluit, de magische keyboardklanken en bovenal het gitaarwerk van Brian en Dan. Mooi!”

Naast Psychotic Waltz met The God-Shaped Void hebben we deze week: Disillusion (Back to Times of Splendor), Threshold (Legends of the Shires), Deadsoul Tribe (A Murder of Crows), Arch/Matheos (Sympathetic Resonance), Atheist (Jupiter) & The Shadow Theory (Behind The Black Veil).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.