Art Rock Show – The Likes of Us (Week 20)

The Likes of Us is het vijftiende studioalbum van de Engelse progressieve rockband Big Big Train en werd uitgebracht op 1 maart 2024. Het is het eerste album van de band met nieuw materiaal met zanger Alberto Bravin en toetsenist Oskar Holldorff.

Marcel Hartenberg van Written in Music: “Het album opent met Light Left In The Day en het is een nummer dat het hart van menig prog-liefhebber wijd zal openen en dat bij fans van de band al helemaal hun mond zal laten openvallen; heel veel proggier kan het gewoonweg niet worden. Heel rustig openend met akoestische gitaar en de stem van Alberto, komt dan al snel het Big Big Train Brass Ensemble aansluiten waarna een fijn toetsenspel klinkt en een heerlijke gitaarpartij zich eveneens meldt. Even later sluiten de drums aan en doorklieft een viool het geheel. Het instrumentale deel gaat los en als progger waan je je in de zevende hemel. (…)

Het effect van het samen opnemen, het samen live spelen, is dat het wat je op The Likes Of Us hoort? Je kunt je de indrukwekkende vioolpartij van Clare Lindley zó op het podium voorstellen. Zeker als je je daarnaast Rikard Sjöblom raggend op zijn gitaar voorstelt. De band heeft natuurlijk ook gewoonweg een keur aan klasse instrumentalisten met geweldige stemmen aan boord, want naast de al eerder genoemden, werkten ook nog Oskar Holldorff (ook bekend van Dim Gray) en Dave Foster mee, allen bepaald klasbakken. Bij hen is ook een lichter nummer als Love Is The Light in goede handen. Goed, het is niet een nummer dat model staat voor de grote afwisseling in de nummers van de band, maar in zijn opbouw, in de orkestratie, in de samenzang is dit ook gewoon een fijn nummer dat vooral nog eens laat horen precies hoe goed Alberto is. En dat is hier echt wel om stil van te worden. (…)

The Likes Of Us bevestigt de keuze van de band om door te gaan én laat bovendien horen dat er na de donkere periode van het verlies van David, wiens herinnering duidelijk met de band meereist, nog veel gloedvolle, vitale en fascinerende muziek in de creatieve geesten besloten lag.”

Naast Big Big Train (The Likes of Us), Barock Project (Seven Seas), Cosmograf (The Hay-Man Dreams), IQ (The Road of Bones), Lonely Robot (Under Stars) & Transatlantic (SMPT:e).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.