Art Rock Show – The Pearl (Week 12)

Deze week stellen we de Amerikaanse band Metaphor aan u voor. In eerste instantie legde de band zich toe tot het spelen van muziek van het klassieke Genesis, maar na enkele succesvolle optredens besloot de groep echter met eigen materiaal naar voor te komen.

Jos Driessen van Prog Wereld: “De Amerikaanse band Metaphor uit het Californische San Jose houdt zich niet aan mijn geografische logica. In geen enkel nummer komt ook op hun vierde album hun Amerikaanse roots naar voren. Het is Europeser dan Europees en dan hebben we het vooral over de Britse prog grootheden (vooral die ene die met een hele grote G begint) die zij als inspiratiebron en geluidsspectrum aan ons aanbieden. Hier wordt gemusiceerd uit liefde voor klassieke progressieve rock en niet uit geldelijk gewin, evenals ze dat al eerder deden op hun vorige albums.

De geest van Genesis sluimert namelijk als een warme mist wederom ook op dit album door alle lagen heen. De bas(pedalen) en het gebruik van het toetsenarsenaal uit de jaren ‘70 albums zoals we die kennen van “The Lamb Lies Down On Broaadway” en “A Trick Of The Tail” worden prominent opgediend aan de verwende luisteraar. (…)

Dit album haalt niet het niveau van leedtijdsgenoten zoals The Flower Kings die met bijvoorbeeld Deaf, Numb And Blind wel hun eigen Genesis interpretatie geven op “Flower Power” maar al met al is dit album toch een mooi klein pareltje te noemen en dekt de naam de lading. Al was het alleen al omdat de Amerikanen het aandurven hun eigen platgetreden progpaden en ravijnen te ontwijken en met hun muzieknummers de groten uit de gouden jaren ‘70 te koesteren en in ere te houden. Dan is het niet erg om ditmaal twaalf jaar lang te moeten wachten op het vervolg van hun eigen “The Sparrow” laat staan een veertig jaar oude “Wind & Wuthering” 

Naast Metaphor met The Pearl hebben we deze week: The D Project (Find your Sun), Majestic (Arrival), IQ (The Wake), Gandalf’s Fist (A Day In The Life Of A Universal Wanderer) & Genesis (Wind & Wuthering).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.