Art Rock Show – The Persistence (Week 44)

Kingcrow is een Italiaanse band die al tweeëntwintig jaar meegaat. De band heeft duidelijk een eigen sound en met dit album komen ze nu wel dichter bij de progressieve rock. Ruard Veltmaat van Prog Wereld: “The Persistence is het eerste album na de trilogie van “Phlegethon”, “In Crescendo” en “Eidos”`en gaat daarmee ook zijn eigen weg. De band heeft over het hele album meer afstand genomen van de hardere sound die men in het verleden hanteerde, of heeft in elk geval wat meer afstand genomen van de herkenbare metal invloeden. Je kan zeggen dat de band met dit album meer het genre progressieve rock binnen treedt. Zo zijn er minder stevige gitaarriffs op de cd te vinden die plaats maken voor meer verfijnde technieken en solo’s van het instrument.  De toetsen van Cristian Della Polla zijn vooral melodieus en sferisch en voegen een ambiente sfeer toe aan de muziek.

Er staan regelrechte parels op het album waaronder Nights Descending; een prachtige ballade met zanger Daniel Gildenlow van Pain Of Salvation. Maar ook een vernieuwend geluid is te horen, zoals in Devil’s Got A Picture, hoewel die sound toch ook weer sterk doet denken aan Porcupine Tree. (..)

The Persistence is zonder twijfel hét album waar alles op zijn plek is gevallen. Als een atleet die minutieus jaren toewerkt naar een Olympische finale en in die finale onmiskenbaar duidelijk maakt dat alleen hij of zij de absolute kampioen is. Al die jaren hebben de wedstrijden naar één doel gewerkt, naar een hoogtepunt op het hoogste platform. Dan kan en mag je tevreden terug kijken naar een ultieme prestatie. Diezelfde gouden prestatie heeft ook Kingcrow met dit album neergezet. Prachtplaat!

Naast Kingcrow met The Persistence hebben we deze week: Soul Doubt (The Dance of Light and Shade), Orphaned Land (The Never Ending Way Of Orwarrior), Queensrÿche (Operation : Mindcrime) & Votum (Harvest Moon).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.