Art Rock Show – The Spell (Week 23)

The Spell is het tweede album van de Zwitserse band Cellar Darling. Het album sleurt de luisteraar mee in een donker sprookje verteld met ingewikkelde heavy progressive rock, betoverende visuals en uiterst meeslepende storytelling. Cellar Darling ontstond in 2016 nadat Anna Murphy (vocals), Merlin Sutter (drums) en Ivo Henzi (gitaar en bas) na een tiental jaar de Zwitserse folkmetalband Eluveitie verlieten.

Review van Snoozecontrol.be: “De naam Cellar Darling verwijst niet enkel naar hun ideeën die verborgen waren in een soort creatieve kelder en nu klaar waren om het licht te zien, maar visualiseert ook hun muziek. De duisternis in hun muziek is de kelder en ‘darling’ vertegenwoordig het licht en de schoonheid in hun muziek.

‘The Spell’ vertelt het verhaal van een meisje, dat geboren is in een wereld vol pijn. Ze is beschadigd en verzwakt door haar medemensen. We volgen haar op haar zoektocht naar de zin van het leven en wanneer ze plots de personificatie van de dood ontmoet en op hem/haar verliefd wordt. (…)

Op vlak van schoonheid, melodie en zoetgevooisdheid scheert “The Spell” hoge toppen. Maar ik mis wilde ritmes, kracht en brutaliteit. “The Spell” is een supermooi maar iets te braaf conceptalbum. Het is een progressive rockalbum om in alle rust van te genieten, bij voorkeur bij kaarslicht met een glas goede wijn in de hand.”

Naast Cellar Darling met The Spell hebben we deze week: Iamthemorning (Lighthouse), Katatonia (Last Fair Deal Gone Down), Nucleus Torn (Golden Age), My Dying Bride (34.788%… Complete) & The Gathering (TG25: Diving Into The Unknown).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.