Art Rock Show – The Verdict (Week 18)

Sinds begin jaren negentig behoort de Amerikaanse metalband Queensrÿche de absolute top van de rockwereld. Met ‘The Verdict’ brengen we deze week het 15de studioalbum van deze rockiconen en het derde met de zanger Todd La Torre.

Review door Metalrockx van Amped-Up: “Vlotte opener Blood of The Levant en single Man The Machine klinken herkenbaar krachtig, precies en progressief en zetten de trend voor een harder en donkerder werkstuk. Light-Years ademt Fates Warning, zelfs de diepe zang gelijkt op Ray Alder en de riff vertoont gelijkenissen met I Am van Darkness in a Different Light. Het treft dus dat beide bands tezamen de Amerikaanse tournee doen. (…)

Dark Reverie is een soort Silent Lucidity, maar dan met ballen. Een sfeervolle semi-powerballade, met in de finale heerlijk tweestemmige gitaren. De intro en de ingehouden, ritmische drums van Bent nemen je terug naar het album Rage for Order. Een donkere, progressieve track, met typisch harmonisch gitaarwerk. In Launder The Consience trekt de band alle registers open. Passioneel gezongen, vol tempowisselingen, breaks en twinsolo’s, smaakvol afgerond met een stemmige piano, annex full band-outro.

Op dit derde album komt de nieuwe line-up tot volle ontplooiing, met hun beste werk tot op heden. De muziek heeft misschien wat meer tijd nodig om te bezinken omdat er meer vlees aan zit, maar de composities en het spel zijn top. Ze trekken de progressieve lijn van vorig album door, met meer diepgang, vernuft en afwisseling.”

Naast Queensrÿche met The Verdict hebben we deze week: Fates Warning (Theories of Flight), Threshold (Critical Mass), Crimson Glory (Transcendence), Labyrinth (Return To Live), Led Zeppelin (Houses Of The Holy) & Rush (2112).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.