Dichters in de Lucht (4): Lut de Block, woe. 25 febr. 16 uur

Lut de Block: voorstelling van “Af en Toe”  ** En ook nog: Dirk Van Esbroeck, Charles Ducal & tijn Vranken

16:00 uur NIEUW
LUT de BLOCK: voorleessessie  woensdag 25 februari, 16 uur 

Lut de Block Af en Toe DSC05825
Lut de Block stelt Af en Toe voor in het Poëziecentrum op 19 november 2014. Foto EddyBonte

In het najaar van 2014, verscheen bij PoëzieCentrum “Af & Toe”, een bloemlezing uit het werk van Lut de Block. Tijdens een voorleessessie in Poëziecentrum op 19 november, lichtte de dichteres haar selectie, maar ook haar poëtica grondig toe en las ze voor uit haar nieuwe bundel.
Radio 68 brengt de hoogtepunten uit deze boekvoorstelling, met muziek gekozen door de dichteres zelf.
Precies dertig jaar geleden, verscheen haar debuutbundel “Vader”, die bekroond werd met de Yang Poëzieprijs. Van 2007 tot 2012 was De Block plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. De vrouwelijke stem is een belangrijk thema in haar werk.

WELKOM
Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  en Radio 68 verzorgen samen het poëzieprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod.
Uitzendschema: ‘s woendags van 16 tot 20 uur.
Dichters in de Lucht bestaat uit één blok van vier uur. Om de twee weken, komt er een nieuw uur bij en valt het laatste uur af.

17:00 uur NIEUW DIRK VAN ESBROECK 

Dirk Van Esbroeck Reiziger

“De zee en haar oevers”, is één van de vele poëtisch-muzikale projecten van de zanger, gitarist en componist  Dirk Van Esbroeck, ook bekend van Rum en zijn bondgenootschap met Juan Masondo. De formule van deze cd is eenvoudig: Van Esbroeck selecteerde dertien gedichten over het thema “De zee en aar oevers” en zette ze op muziek.  Op drie vertalingen na (Verlaine, Paz en Pessoa), opteerde hij naar goede gewoonte voor werk van eigen bodem, gaande van Guillaume van der Graft over  Richard Minne tot Eddy Van Vliet. Twee instrumentale  nummers maken het project compleet.  Van Esbroeck neemt de zang en de gitaar voor zijn rekening en wordt  op sublieme wijze bijgestaan door Guido De Simpelaere (gitaar, bas, opname e mixage) en Christel Borghlevens (kopers).

 

18: 00 CHARLES DUCAL

Charles Ducal met Eddy Bonte.
Charles Ducal: exclusieve voorleessessie voor Radio 68

Op 1 oktober 2014 hield de minitournee “Charles Ducal nodigt uit”, halt in het Poëziecentrum. De Dichter des Vaderlands werd er geflankeerd door Roel Richelieu Van Londersele , Els Moors en de Waalse dichter Antoine Wouters. Radio 68 brengt de hoogtepunten van die avond, aangevuld met een exclusief interview met Ducal en drie gedichten die Ducal exclusief voorlas voor Radio 68. Muziek gesuggereerd door Charles Ducal, eindkeuze door Radio 68.
Meer informatie: http://www.dichterdesvaderlands.be/ducal

 

 

19: 00 uur STIJN VRANKEN
We startten dit tweede seizoen met Stijn Vranken, dichter-performer, stadsdichter van Antwerpen, bezieler van De Sprekende Ezels.  Stijn Vranken is op facebook:   https://www.facebook.com/desprekendeezels.antwerpen?fref=ts

Op 24 september 2014, stelde hij zijn bundel “Maak plaats van mij” voor in het Poëziecentrum. Uit die voorleessessie en de interactie met het publiek, hoort u een ruime selectie. Daarnaast kan u op twee exclusiviteiten rekenen:
(1) een exclusief interview dat Radio 68 afnam van Stijn Vranken over zin, zingeving en richting; (2) exclusieve voorleessessie  voor Radio 68 van vier gedichten uit “Maak plaats van mij”.
Muziek gesuggereerd door de dichter, eindkeuze door Radio 68: Leonard Cohen *  Jethro Tull * Roxy Music * The Kinks * The Mothers of Invention

20:00 uur: EINDE  

Poeziecentrum logo

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.