Dichters in de Lucht: Campert, Deelder, Gorter met Henny Vrienten en Jan Decleir: woensdag 2 december, 12 en 16 uur [2015-22],

Aflevering nr. 39, 2015 (22)  2015,   woensdag 02 december,  12 en 16 uur i.s.m. Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  
NIEUW UITZENDROOSTER* 4 extra uren * we starten nu om 12 uur en herhalen om 16 uur! 

NIEUW om 12 en 1600 uur
CAMPERT, DEELDER, GORTER met Henny Vrienten en Jan Decleir

Uit het archief van Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  koos Radio 68:

JAN CAMPERt 18 Dooden cd cover

Jan Campert, Remco Campert, Hennie Vrienten
“De achttien dooden” van Jan Campert, voorgelezen door Remco Campert, gevolgd door een compositie van Hennie Vrienten begeleid door het koor De Verwondering en het Mondriaan Kwartet  (uitg. Bezige Bij, 1995).

Jan Decleir leest  Herman Gorter: “Ik wilde ik kon u iets geven”

Eén van onze grootste acteurs leest één van onze grootste dichters. Vergeten we niet: “Mei” was een brok vernieuwende lyriek, maar bezong ook een nieuwe tijd.
(boek + cd, Lannoo 2005)

Jules A. Deelder
“Deelder Dubbelt J.A. Deelder drumt en leest” is een dubbel-cd. Op de cd “Deelder Drumt” horen we Deelder in hoofdzaak als drummer van de groep “Trio Me  Reet + 2”, maar het voorlezen kan hij natuurlijk niet laten. De band speelt, hoe kan het anders, jazz en fiftiesblues.  Op de cd “Deelder leest”, doet hij zijn gebruikelijke ding: verhalen vertellen op de hem gebruikelijke wijze. Live opgenomen in 1992,  label “Zoem”, s.d.
Radio 68 draait nummers die het meest aansluiten bij de sixties, de blues en enkele jazzlegendes. En de Stones zelf.
Tracks:  Rolling Stones:  Ruby Tuesday * Deelder:  Blue Monk * Stone-Age *, Monogedicht – No More Brew * De Negende – Gedicht voor Chet *

  HERHALING

13 en 1700 uur

Peter Holvoet-Hansen thuissessie 75

PETER HOLVOET-HANSSEN: Exclusieve Radio 68-voorleessessie 

In afwachting van zijn nieuwe bundel, nam Radio 68 ten huize van Peter Holvoet-Hanssen een exclusieve voorleessessie op. De troubadour, piraat en vos overloopt zijn werk in chronologische volgorde, een volgorde die tegelijk een inhoudelijke evolutie blootlegt. De dichter legt zijn poëtica uit en leest illustrerende gedichten voor.
De muziek werd gekozen op basis van tips van de dichter zelf (Nick Drake, Wannes Van De Velde, T. Rex en Dr. John).

14 en 1800 uur
PAUL SNOEK

In het archief van Poëziecentrum bevindt zich een cd die eenvoudigweg is getiteld “Paul Snoek leest uiteigen werk , met eigen keuze van muziek”.  Op een getypt vel, vinden we een opnamedatum (6 juni 1968) en een uitzenddatum (08 juni 1068).  We komen helaas niets te weten over de opnameplaats, noch over de uitzending. Op de toenmalige BRT?
Radio 68 draait de volledige opname (bijna 30 min.)

Wordt aangevuld met
HUGO CLAUS
Daarnaast presenteren we een selectie uit  de cd  “Hugo Claus leest voor”, met name : 1 Het graf van Pernath * 2 Halloween * 5 Envoi  ** [cd, HKM records, opgenomen 14 januari 1987 in Ace Studio’s, Aartselaar; productie Hans Kusters].

15 en 1900 uur
JOHNNY THE SELFKICKER: de jaren ’60 

De dubbel-cd “Oorlog en Pap” (Bondi, 2001) draagt een misleidende titel. Naast de digitale reproductie van de twee langspeelplaten “Oorlog en Pap” (Harlekijn Grammofoonplaten, 1980 en 1981), bevat deze uitgave ook alle ander op vinyl uitgebracht werk van Johnny Van Doorn en zijn alias Johnny The Selfkicker. Op cd 2, staan alle opnames uit de jaren zestig, met name “Eureka, het Ei  van Columbus” (Negram LP, 1969), “Dendermonde ‘63” (Poëzie in Carré, 1966)  en “De Nieuwe Mongool”,  “Colorful Tableau 125” en “I’m sItting In the Cosmos” (Poëzie in het Paleis, 1966).

Radio 68 draait de volledige cd met de opnames uit de jaren zestig, aangevuld met muziek van Kenny Burrell.

EINDE OM 20 uur

POEZIECENTRUM logo

Dichters in de Lucht

Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Elke woensdag van 16 tot 20 uur op www.radio68.be
 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.