Dichters in de Lucht: Charles Ducal & Vrienden, woe. 08 juni 2017, 12 en 16 uur [2016-11]

Charles Ducal: exclusief gesprek, exclusieve voorleessessie, hoogtepunten uit “Charles Ducal nodigt uit” ** En ook: Stijn Vranken, Patrick Conrad, Huub Beurskens * ** woensdag 08 juni en woensdag 15 juni 2016, om 1200 en 1600 uur * Dichters in de lucht 2016-11 (=2015/02)

WELKOM
Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  en Radio 68 verzorgen samen het poëzieprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod.
Uitzendschema: ‘s woendags van 16 tot 20 uur.
Dichters in de Lucht bestaat uit één blok van vier uur. Om de twee weken, komt er een nieuw uur bij en valt het laatste uur af.

16:00 uur NIEUW CHARLES DUCAL NODIGT UIT

Charles Ducal met Eddy Bonte.
Charles Ducal: exclusieve voorleessessie voor Radio 68

Op 1 oktober 2014 hield de minitournee “Charles Ducal nodigt uit”, halt in het Poëziecentrum. De Dichter des Vaderlands werd er geflankeerd door Roel Richelieu Van Londersele , Els Moors en de Waalse dichter Antoine Wouters. Radio 68 brengt de hoogtepunten van die avond, aangevuld met een exclusief interview met Ducal en drie gedichten die Ducal exclusief voorlas voor Radio 68. Muziek gesuggereerd door Charles Ducal, eindkeuze door Radio 68.
Meer informatie: http://www.dichterdesvaderlands.be/ducal

 

 

17: 00 uur STIJN VRANKEN
We startten dit tweede seizoen met Stijn Vranken, dichter-performer, stadsdichter van Antwerpen, bezieler van De Sprekende Ezels.  Stijn Vranken is op facebook:   https://www.facebook.com/desprekendeezels.antwerpen?fref=ts

Op 24 september 2014, stelde hij zijn bundel “Maak plaats van mij” voor in het Poëziecentrum. Uit die voorleessessie en de interactie met het publiek, hoort u een ruime selectie. Daarnaast kan u op twee exclusiviteiten rekenen:
(1) een exclusief interview dat Radio 68 afnam van Stijn Vranken over zin, zingeving en richting; (2) exclusieve voorleessessie  voor Radio 68 van vier gedichten uit “Maak plaats van mij”.
Muziek gesuggereerd door de dichter, eindkeuze door Radio 68: Leonard Cohen *  Jethro Tull * Roxy Music * The Kinks * The Mothers of Invention *

18:00 PATRICK CONRAD
“Gelukkig als in het bijzijn van een vrouw”, m.m.v. Roland Van Campenhout, LP,  A- en B- kant * (uit het archief van Poëziecentrum)
Muziek gekozen door de dichter: The Rolling Stones, Bach (Variationen),  Tom Waits, Roland, Joe Bonamassa &  Beth Hart, Billie Holliday.

HUUB BEURKENS EddyBonte FOTOBONTE4505
HUUB BEURKENS en Eddy Bonte van Radio68

 

 

19:00 HUUB BEURSKENS
Voorleessessie en presentatie dichtbundel  “Hotel Eden”, Poëziecentrum , 20 februari 2014
Muziek gekozen door de dichter: Van Morrison, Robert Palmer, The Byrds, The Stranglers,  Bob Dylan.

20:00 uur: EINDE 

Poeziecentrum logo

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.