Dichters in de Lucht: Dirk VanEsbroeck, woe. 11 febr., 16 tot 20u.

Dirk Van Esbroeck: De zee en haar oevers ** En ook nog: Charles Ducal, Stijn Vranken, Patrick Conrad. *

Dichters in de lucht 2015-03:
Eerste uitzending: woensdag 11 februari van 1600 tot 2000 uur
Herhaling: Woensdag 18 februari 2015 van 1600 tot 2000 uur

WELKOM
Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  en Radio 68 verzorgen samen het poëzieprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod.
Uitzendschema: ‘s woendags van 16 tot 20 uur.
Dichters in de Lucht bestaat uit één blok van vier uur. Om de twee weken, komt er een nieuw uur bij en valt het laatste uur af.

16:00 uur NIEUW DIRK VAN ESBROECK 

Dirk Van Esbroeck Reiziger

“De zee en haar oevers”, is één van de vele poëtisch-muzikale projecten van de zanger, gitarist en componist  Dirk Van Esbroeck, ook bekend van Rum en zijn bondgenootschap met Juan Masondo. De formule van deze cd is eenvoudig: Van Esbroeck selecteerde dertien gedichten over het thema “De zee en aar oevers” en zette ze op muziek.  Op drie vertalingen na (Verlaine, Paz en Pessoa), opteerde hij naar goede gewoonte voor werk van eigen bodem, gaande van Guillaume van der Graft over  Richard Minne tot Eddy Van Vliet. Twee instrumentale  nummers maken het project compleet.  Van Esbroeck neemt de zang en de gitaar voor zijn rekening en wordt  op sublieme wijze bijgestaan door Guido De Simpelaere (gitaar, bas, opname e mixage) en Christel Borghlevens (kopers).

 

17: 00 CHARLES DUCAL

Charles Ducal met Eddy Bonte.
Charles Ducal: exclusieve voorleessessie voor Radio 68

Op 1 oktober 2014 hield de minitournee “Charles Ducal nodigt uit”, halt in het Poëziecentrum. De Dichter des Vaderlands werd er geflankeerd door Roel Richelieu Van Londersele , Els Moors en de Waalse dichter Antoine Wouters. Radio 68 brengt de hoogtepunten van die avond, aangevuld met een exclusief interview met Ducal en drie gedichten die Ducal exclusief voorlas voor Radio 68. Muziek gesuggereerd door Charles Ducal, eindkeuze door Radio 68.
Meer informatie: http://www.dichterdesvaderlands.be/ducal

 

 

18: 00 uur STIJN VRANKEN
We startten dit tweede seizoen met Stijn Vranken, dichter-performer, stadsdichter van Antwerpen, bezieler van De Sprekende Ezels.  Stijn Vranken is op facebook:   https://www.facebook.com/desprekendeezels.antwerpen?fref=ts

Op 24 september 2014, stelde hij zijn bundel “Maak plaats van mij” voor in het Poëziecentrum. Uit die voorleessessie en de interactie met het publiek, hoort u een ruime selectie. Daarnaast kan u op twee exclusiviteiten rekenen:
(1) een exclusief interview dat Radio 68 afnam van Stijn Vranken over zin, zingeving en richting; (2) exclusieve voorleessessie  voor Radio 68 van vier gedichten uit “Maak plaats van mij”.
Muziek gesuggereerd door de dichter, eindkeuze door Radio 68: Leonard Cohen *  Jethro Tull * Roxy Music * The Kinks * The Mothers of Invention *

19:00 PATRICK CONRAD
“Gelukkig als in het bijzijn van een vrouw”, m.m.v. Roland Van Campenhout, LP,  A- en B- kant * (uit het archief van Poëziecentrum)
Muziek gekozen door de dichter: The Rolling Stones, Bach (Variationen),  Tom Waits, Roland, Joe Bonamassa &  Beth Hart, Billie Holliday.

 

 

1

20:00 uur: EINDE 

Poeziecentrum logo

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.