Dichters in de Lucht: Het Beste uit het audioarchief van Poëziecentrum * woensdag 23 november, 12 tot 20u [2016-20]

patrick-conrad-gelukkig-lp
dirk-van-esbroeck-reiziger

DICHTERS IN DE LUCHT: Patrick Conrad, Ramsey Nasr, Johnny Van Doorn, Dirk Van Esbroeck  **  Woensdag 23   november  van 12 tot 16 en 16 tot 20 uur  ** “Dichters in de Lucht” is een samenwerkingsverband met Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  [2016-20, aflevering 64, uitzending 107]

UIT HET AUDIO-ARCHIEF van POEZIECENTRUM

In afwachting van het vierde seizoen, presenteert “Dichters in de Lucht” een eerste ‘best of’ van de uitzendingen waarvoor vinylplaten en cd’s uit audio-archief van Poëziecentrum werden gebruikt.

12 en 1600 uur Johnny Van Doorn:  Oorlog en Pap 2
Op de tweede cd van “Oorlog en Pap”, staan allemaal opnames uit de jaren zestig, met name “Eureka, het Ei  van Columbus” (Negram LP, 1969), “Dendermonde ‘63” (Poëzie in Carré, 1966) en “De Nieuwe Mongool”, “Colorful Tableau 125” en “I’m sItting In the Cosmos” (Poëzie in het Paleis, 1966).

1300 en 1700 uur Patrick Conrad: Gelukkig als in het bijzijn van een vrouw
Op deze LP uit 1973, leest Patrick Conrad  voor uit eigen werk met begeleiding van Roland van Campenhout, Luc Renneboog en Philippe De Chaffoy De Coursel. Een poëtisch-psychedelisch experiment van de bovenste plank.

1400 en 1600 uur Ramsey Nasr & Corrie Van Binsbergen Band: Wonderbaarlijke Maand
Op deze cd, draagt de gewezen Dichter des Vaderlands voor uit eigen werk, begeleid door de Corrie Van Binsbergen Band. Van Binsbergen componeerde een groot deel van de muziek, maar we hebben ook recht op Duke Ellington, Alan Purves en Krysztof Penderecki. Een donderend spektakel.

1500 en 1900 uur Dirk Van Esbroeck: De zee en haar oevers
Dit is één van de vele poëtisch-muzikale projecten van de zanger, gitarist en componist  Dirk Van Esbroeck, ook bekend van Rum en zijn bondgenootschap met Juan Masondo. De formule van deze cd is eenvoudig: Van Esbroeck selecteerde dertien gedichten over het thema “De zee en aar oevers” en zette ze op muziek.

EINDE OM 2000 uur 

poeziecentrum-logo
poeziecentrum-logo


Poëziecentrum www.poeziecentrum.be en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Elke woensdag van 12 tot 20 uur op www.radio68.be
 

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.