Dichters in de Lucht: Peter Holvoet-Hanssen exclusief: woensdag 04 november, 16u [38, 2015-21]

 

UITGESTELD TOT VOLGENDE WEEK WEGENS  TECHNISCHE FOUT van onze kant. Excuses!!

 

 

Aflevering nr. 38, 2015 (21)  2015,  woensdag 04 en 11 november, 16 uur

NIEUW om 1600 uur
PETER HOLVOET-HANSSEN: Exclusieve Radio 68-voorleessessie 

Peter Holvoet-Hansen thuissessie 75
Peter Holvoet-Hansen exclusieve sessie voor Radio 68, foto EddyBonte

 

In afwachting van zijn nieuwe bundel, nam Radio 68 ten huize van Peter Holvoet-Hanqsen een exclusieve voorleessessie op. De troubadour, piraat en vos overloopt zijn werk in chronologische volgorde, een volgorde die tegelijk een inhoudelijke evolutie blootlegt. De dichter legt zijn poëtica uit en leest illustrerende gedichten voor.
De muziek werd gekozen op basis van tips van de dichter zelf (Nick Drake, Wannes Van De Velde, T. Rex en Dr. John).

UITZENDING:  woensdag 04 en 11 november om 16 uur in het programma “Dichters in de Lucht” op Radio 68 www.radio68.be

 

 

 

 

HERHALING

1700 uur PAUL SNOEK
In het archief van Poëziecentrum bevindt zich een cd die eenvoudigweg is getiteld “Paul Snoek leest uiteigen werk , met eigen keuze van muziek”.  Op een getypt vel, vinden we een opnamedatum (6 juni 1968) en een uitzenddatum (08 juni 1068).  We komen helaas niets te weten over de opnameplaats, noch over de uitzending. Op de toenmalige BRT?
Radio 68 draait de volledige opname (bijna 30 min.)

Wordt aangevuld met
HUGO CLAUS
Daarnaast presenteren we een selectie uit  de cd  “Hugo Claus leest voor”, met name : 1 Het graf van Pernath * 2 Halloween * 5 Envoi  ** [cd, HKM records, opgenomen 14 januari 1987 in Ace Studio’s, Aartselaar; productie Hans Kusters].

1800 uur JOHNNY THE SELFKICKER: de jaren ’60 

De dubbel-cd “Oorlog en Pap” (Bondi, 2001) draagt een misleidende titel. Naast de digitale reproductie van de twee langspeelplaten “Oorlog en Pap” (Harlekijn Grammofoonplaten, 1980 en 1981), bevat deze uitgave ook alle ander op vinyl uitgebracht werk van Johnny Van Doorn en zijn alias Johnny The Selfkicker. Op cd 2, staan alle opnames uit de jaren zestig, met name “Eureka, het Ei  van Columbus” (Negram LP, 1969), “Dendermonde ‘63” (Poëzie in Carré, 1966)  en “De Nieuwe Mongool”,  “Colorful Tableau 125” en “I’m sItting In the Cosmos” (Poëzie in het Paleis, 1966).

Radio 68 draait de volledige cd met de opnames uit de jaren zestig, aangevuld met muziek van Kenny Burrell.

1900 uur ROEL RICHELIEU VAN LONDERSELE

Op 1 oktober 2014 hield de minitournee “Charles Ducal nodigt uit”, halt in het Poëziecentrum. De Dichter des Vaderlands werd er geflankeerd door Roel Richelieu Van Londersele , Els Moors en de Waalse dichter Antoine Wauters (1981).
In deze aflevering van Dichters in de Lucht, hoort u de gedichten die ROEL RICHELIEU VAN LONDERSELE die avond voorlas, gevolgd door  een exclusieve Radio 68-voorlessessie en dito interview n.a.v. de verschijning van “DE BRUIDEN”,   het verzameld werk   van Van Londersele. De muziek werd gekozen door de dichter.

 

EINDE OM 20 uur

POEZIECENTRUM logo

Dichters in de Lucht

Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Elke woensdag van 16 tot 20 uur op www.radio68.be
 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.