Dichters UIT de Lucht

Op  zondag 10 en woensdag 13 september kan je voor de allerlaatste keer luisteren naar het poëzieprogramma “Dichters in de Lucht” op Radio 68. De teller zal dan precies op 190 uitzendingen staan. Woord en poëzie worden geïntegreerd in het muziekprogramma’s “My Generation” en “Longplaytime”.

Van  bij de start in januari 2012, zond Radio 68 woord en poëzie uit onder de noemer “De Gedachten zijn Vrij”.

In samenwerking met Poëziecentrum, www.poëziecentrum.be  verzorgde Radio 68 daarna een zelfstandig poëzieprogramma, “Dichters in de Lucht”, een blok van vier uur poëzie dat op woensdag werd uitgezonden.  Op 14 januari 2015 opende Delphine Lecompte de reeks met hoogtepunten uit de voorstelling van haar bundel “Schachten en Amuletten” in Poëziecentrum.

Sinds zondag 7 december 2016, kon je het programma ook beluisteren op zondagochtend.

Radio 68 sluit af met een exclusieve voorleessessie door een dichter die vorig jaar op onverwachte wijze ‘herdebuteerde’: Jan M. Meier leest voor uit zijn onvindbaar debuut uit 1972 (“Figuratie”) en uit drie onuitgegeven bundels.  “Jan M. Meier leest voor uit ongepubliceerd werk” kan je beluisteren op zondag 3  september, woensdag 6 september, zondag 10 en uiteindelijk op zondag 13 september.

Ik wil iedereen bedanken die de knop van deze radio opendraaide en in deze oppervlakkige wereld de tijd  heeft genomen om te luisteren naar wie echt iets te zeggen heeft op geheel eigen wijze.

De facebookgroep “Radio 68 Woord”  wordt opgeheven. Wie dat wenst, kan lid worden van de facebookgroep “Radio 68” :  https://www.facebook.com/groups/613281298696645/
Je kan de Radio 68-pagina ook toffen: https://www.facebook.com/radio68Belgium/

Eddy

 

 

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.