Week 12 – Art Rock – Frequency Rhythm Distortion Delay

Psychic Lemon werd opgericht eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland. De band liet zich muzikaal inspireren door bands als Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.

Carry Munter van de blog New Underground Music: “Het album, dat 5 nummers bevat, start met “Exit To The Death Lane” en daarin hoor ik de band een geweldige swingende psychedelische mix van krautrock en dance spelen, die een sterk hypnotiserend ritme bevat en tevens spacerock invloeden heeft.
Daarna zet de band me “Hey Droog!” voor en krijg ik een fantastisch hypnotiserend progressief rock nummer te horen, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

Dan volgt “You’re No Good”, waarin Psychic Lemon me opnieuw een heerlijke dansbare mix van krautrock en progressieve rock voorschotelt en deze heeft lichte funk invloeden en zo nu en dan veel fuzz op de gitaar en in dit nummer zijn invloeden van Can goed te horen, terwijl ook jazz invloeden sterk naar voren komen.

In “Interstellar Fuzz Star” laat de band me genieten van een schitterend progressief rock nummer met een hypnotiserend ritme, dat me in beweging houdt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Het laatste nummer heet “Satori Disko” en hierin schotelt de band me een uiststekend licht hypnotiserend stuk progressieve rock voor, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

Psychic Lemon heeft me met “Frequency Rhythm Distortion Delay” van begin tot einde in de ban van hun verrukkelijke muziek gehouden en ik kan deze plaat dan ook ten zeerste aanraden aan een ieder, die van progressieve rock en krautrock houdt.”

Naast Psychic Lemon met Frequency Rhythm Distortion Delay hebben we deze week: Litmus (Planetfall), Goat (World Music), The Heads (Everybody Knows We Got Nowhere), Hawkwind (Space Ritual) & Syd Arthur (Sound Mirror).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.