Week 18 – Art Rock – Vier

Deze week pakken we uit met twee pakkende dubbelalbums. Perfect Beings is een Amerikaanse Progressieve Rock band die hun derde album Vier aan u voorstellen. De band uit LA is bekend om haar moderne kijk op klassieke progressieve rock. Zanger Ryan Hurtgen combineert zijn vaardigheden met de talenten van producer-en gitarist Johannes Luley en toetsenist Jesse Nason.

Rinco Ennema van Rock Affairs: “Er werd meer dan een jaar aan opnames besteed en het resultaat is dit Perfect Beings-opus en het is een ware beleving. In vergelijking met de eerste twee releases bevat het album een meer koperblazers en houtblazers, waarbij eigentijdse klassieke en jazz-rock-boventonen worden toegevoegd aan het geluid van de Perfect Beings. Dit onderstreept de drang van de groep om te evolueren en hun songpalet uit te breiden. (…)

Het album slingert heen en weer van Beatles-achtige harmonieën tot Pink Floyd-erige klanken. Ik kan nog wel wat invloeden vinden (Yes, Soft Machine) maar focus me liever op de kruiden die de bandleden zelf hebben gebruikt om deze moderne progclassic-stamppot te koken. Want het is wel een pittig pop-rockgerechtje geworden! En bij deze keukentermen laat ik het maar even. Want het beste advies dat ik kan geven: Koop die plaat en draai ‘m grijs, of je nu van vinyl of CD houdt. Het is namelijk een meesterwerkje dat qua concept teruggrijpt op vervlogen tijden maar qua uitvoering een heerlijke nieuwerwetse stijl uitdraagt. Vier lange nummers in hoofdstukjes verdeelt. Prachtig!”

Naast Perfect Beings met Vier hebben we deze week: 3RDegree (Ones & Zeros: vol. 1), Bent Knee (Shiny Eyed Babies), Phideaux (Number Seven) & Yes (Tales From Topographic Oceans)

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.