Week 20 – Art Rock – Letters to Maro

De Duitse band Frequency Drift ligt ons goed. Met ‘Letters To Maro’ zijn we alweer bij een zevende album en begint de qua line-up steeds meer op een project van Andreas Hack en Nerissa Schwarz te lijken. Maar laat dit niet de pret drukken!

Clemens Leunisse van Prog Wereld: “Het is ook geen licht concept dat de basis vormt voor ‘Letters To Maro’. De naamloze hoofdpersoon keert terug naar de stad van zijn jeugd en komt er kort gezegd achter dat het najagen van genot en normaliteit niet de sfeer van verlies kan vernietigen. Hier slaagt de band in zijn opzet filmische muziek te maken, want ik zie bij dit soort teksten de Noord-Koreaanse nieuwslezeres uit mijn vorige recensie weer voorbijkomen…

(…) De productie is ook weer dik voor elkaar, waardoor het sounddesign goed tot zijn recht komt. Izanami en Neon bijvoorbeeld vallen op door lekkere klankkleur en Ghosts When It Rains is ook een voorbeeld van een lekker klinkende compositie voorzien van een fraai toetsengeluid.

Toch scoort ‘Letters To Maro’ bij mij een dikke voldoende, want het voordeel van de gevolgde aanpak is dat als je de tijd neemt voor wat luisterbeurten de aanvankelijk verborgen pracht wordt vrijgegeven en het gebodene niet snel zal vervelen.

Naast Frequency Drift met Letters to Maro hebben we deze week: Ben Craven & The Section (Dissected), Squadra Omega (Materia oscura), Anubis (230503) & The Dear Hunter (Act V: Hymns With the Devil in Confessiona)

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.