Week 22 – Art Rock – The Tide

Zo’n zes jaar na hun succesvolle debuut ‘Out Of An Ancient World’ komt het duo Brendan Eyre en Marc Atkinson samen met een hoopje gastmuzikanten onder de Riversea vlag met een nieuw album ‘The Tide’. Hier staat dan ook weer een representant van de Britse ‘fine fleur’ van progressieve rockmuzikanten garant voor een zekere kwaliteit.

Clemens Leunisse van Prog Wereld: “Nu zullen de puristen onder ons direct aanspringen op de term progressieve rock, want het is dan nog maar de vraag, of dit de lading dekt. Het gros van de twaalf tracks duurt vier tot vijf minuten; Uprising klokt met 6:35 het langst. Eerlijk gezegd boeit een dergelijke discussie mij niet: ‘The Tide’ is een prima album geworden dat je ook rustig kunt opzetten als achtergrondmuziek op een avond met vrienden: “The Tide” klinkt bovenal relaxed en sfeervol.

Nader beschouwd gaat ‘The Tide’ overigens niet over zulke relaxte onderwerpen. De heren lieten zich inspireren door de huidige onrust in de wereld en hun persoonlijk leven. Zo bevat het album dus tracks over gedwongen migratie, terrorisme, de opkomst van politiek rechts en persoonlijk verlies van goede vrienden en familie. Marc Atkinson tekent hierbij voor de teksten en zanglijnen en het geheel is op muziek gezet door Brendan Eyre.

‘The Tide’ is ook weer prima geproduceerd en het is aan te bevelen het geheel op de huiskamerinstallatie te beluisteren. Bij mij leidde het in elk geval tot twee extra toevoegingen aan mijn ‘persoonlijke favorieten’ database. De voortreffelijke composities en de emotievolle vocalen van Marc Atkinson maken het tot een feest voor de oortjes. (…)

Samenvattend: ‘The Tide’ is een heerlijk album geworden. Absolute aanrader voor de liefhebber die het debuut van Riversea al wist te waarderen.”

Naast Riversea met The Tide hebben we deze week: Gandalf’s Fist (A Day In The Life Of A Universal Wanderer), Knight Area (Under A New Sign), Nine Stones Close (One Eye On The Sunrise), Shamall (Who do they thing they are) & Mandalaband (Mandalaband).

Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.