Week 25 – Art Rock – Epitaph

Al sinds 2002 staan de Ieren van God Is An Astronaut garant voor een mix van post-rock met tal van varianten en synoniemen binnen het genre. Dit met een gebalanceerd evenwicht tussen gitaarlijnen en wolken van synths en andere elektronica.

Review op Dansende Beren: “Het was sinds 2015 wachten op een opvolger van het goed onthaalde Helios | Erebus, en gisteren mochten we onze curiositeit dan eindelijk loslaten op Epitaph, studioalbum nummer acht intussen voor GIAA.

Het werd een enorm geladen plaat, bulkend van emoties en impressies. Ze kwam er grotendeels in de nasleep van de tragedie die Torsten en Niels Kinsella te verwerken kregen. Het zevenjarige zoontje van hun neef kwam op tragische wijze om het leven. Het weggerukt worden van zo’n onschuldig en volop ontluikend mensenleven liet diepe sporen na en vormt de thematiek achter Epitaph. Leven en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar vormen tegelijkertijd een tweedracht die niet groter kan zijn. Doorheen deze plaat neemt tweedracht dan ook een prominente plaats in. (…)

Epitaph is dus een soort van rouwproces geweest voor de broers Kinsella van God Is An Astronaut. De rollercoaster van gedachten, sensaties en emoties liggen ingebed in geladen nummers. Zichzelf heruitvinden doen ze niet, zichzelf blootgeven des te meer. Het album is teder en mooi, maar er hangt en grote, donkere schaduw over. Een beetje analoog naar het mooie handgetekende artwork voor de plaat, een prestatie van Frans artiest Fursy Teyssier.

Naast God is an Astronaut met Epitaph hebben we deze week: Mono (You Are There), Hammock (Mysterium), If These Trees Could Talk (The Bones of a Dying World), This Will Destroy You (Live In Reykjavik), From Monument To Masses (On Little Known Frequencies) & Caspian (Dust and Disquiet).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.