Week 26 – Art Rock – Noise Floor

De loopbaan van de Amerikaanse progressieve rockband Spock’s Beard is niet altijd even consistent, maar de band zakt nooit door het ijs. In die zin biedt de muziek van de groep zekerheid. Qua studioalbums is Noise Floor de opvolger van The Oblivion Particle. Een album dat zich niet gemakkelijk liet doorgronden door vrij complexe structuren.

Maurice van der Zalm van RockPortaal.nl: “Noise Floor is wat dat betreft een stuk eenvoudiger van aard en dat is ook de bedoeling geweest. Er ligt geen centraal thema ten grondslag aan het album, er zijn geen diepgaande filosofische anekdotes in de basis. Voor Noise Floor is Spock’s Beard gewoon bij zichzelf te rade gegaan en uitgekomen op een mooi progressief rockalbum met meer gangbare en melodieuze composities. (…)

Dat het album op twee cd’s geleverd wordt is leuk, maar met 69 minuten had het ook op één cd gekund. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het album. De composities op Noise Floor bieden de luisteraar een mooi toegankelijk progrockalbum. Geen fratsen of onderliggende thema’s, maar gewoon toegankelijke en melodieuze composities waarbij de gitaar- en keyboardliefhebber zeker regelmatig even aan zijn of haar trekken komt. Noise Floor is gemakkelijker dan The Oblivion Particle en laat horen dat Spock’s Beard nog altijd zeer relevant is voor het genre.”

Naast Spock’s Beard met Noise Floor hebben we deze week: Circa (Valley of the Windmill), Eloy (Ocean), Beardfish (The Void), IQ (The Wake) & RPWL (A Show Beyond Man And Time).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.