Week 28 – Art Rock – Seven (7)

Deze week brengen we u zeven minder bekende prog rock bands. Maar geloof ons: er zit heel wat moois onder!
We stellen ze even aan u voor:
Echo Tail is een prog/post-metaal project dat in augustus 2014 van start ging. De albums zijn gebaseerd op concepten rond bepaalde thema’s en de muziek focust vooral op sfeer.
Ancient Oak Consort werd opgericht in 1995 door Andrea Vaccarella (componist/gitarist). De band brengt kamermuziek met mediterrane folk invloeden.De groep bestaat uit 3 vaste leden en een reeks speciale gasten.
Locus Amoenus is een project dat in 2010 in Irpinia werd gestart door Alessio Vito, Alessandro Ragano, Mauro Cefalo en Raffaele Purgante. De band heeft tal van muzikale invloeden van blues to rock, van metal tot psychedelia en van progressive rock tot progressive metal.
Missa Mercuria brengt progressieve metal waarbij leden van de Duitse bands Vanden Plas, Pink Cream 69 en Silent Force betrokken waren.
Magnésis is een Franse progressieve rockgroep die in 1987 werd opgericht door twee middelbare schoolvrienden Frédéric Przybyl en Eric Tillerot. Invloeden van Genesis, Yes, Marillion en Ange.
TumbleTown is een project rond drie veteranen van de Nederlandse scene. Zanger Han Uil en multi-instrumentalist Aldo Adema hadden elkaar al gevonden in Seven Day Hunt, de muzikale erfgenaam van het legendarische Egdon Heath. On-Hollands goed, en tegelijk typische polderprog die fans van Kayak met open armen zullen ontvangen. (DaMusic)
The Gentle Soul was een Californisch duo van Rick Stanley en Pamela Polland. Ze brachten in 1968 één album uit. Omringd door getalenteerde muzikanten als Ry Cooder, Taj Mahal en Van Dyke Parks om er maar een paar te noemen. Hun muziek vormde een brug tussen de meer de folk-rock en singer-songwriter & soft rock.

Naast Echo Tail met Beauty in Denial hebben we deze week: Ancient Oak Consort (Hate War Love), Locus Amoenus (Clessidra), Missa Mercuria (Missa Mercuria), Magnésis (La Dame de Braise), TumbleTown (Never Too Late) & Gentle Soul (Gentle Soul).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.