Week 3. Art Rock: Winter

Gezien de weersomstandigheden leek ons een special over de winter op z’n plaats. Inspiratie kwam in de eerste plaats van The Depths of Winter van de groep Tiger Moth Tales. Tiger Moth Tales is het geesteskind van de blinde, uiterst talentvolle multi-instrumentalist Pete Jones (37), die ooit zijn bekendheid vergaarde als finalist voor de Engelse versie van X-Factor. Na de goed ontvangen debuut-cd ‘Cocoon’ uit 2014 en opvolger ‘Story Tellers pt I’ uit 2015 is dit het derde album van Jones.

Alex Driessen van Prog Wereld: “Er is voor ieder wat wils op het nieuwe album: hints van Big Big Train, echo’s van Camel, flitsen van Hackett en, natuurlijk, Genesis-invloeden. We hebben hier te maken met een origineel supertalent: excellerend als solozanger, gitarist, toetsenist, klarinettist, let ook eens op de (geprogrammeerde) drums. Daarnaast is hij tekstueel sterk, compositorisch top en productioneel idem dito. Wat kan die man eigenlijk niet?! Ik was al enorm onder de indruk van het optreden van Tiger Moth Tales tijdens Progdreams VI dit voorjaar, het absolute hoogtepunt van het festival. Maar met dit album gooien Jones c.s. hoge ogen op weg naar de top tien voor het progjaar 2017, zeker weten.

Onwillekeurig dringt de vraag zich op: hoe zullen al die melancholieke winter nummers klinken op een warme zomeravond tijdens een open lucht optreden op, pakweg, Loreley? Ik wed dat de magiër Jones daar ook wel weer een antwoord op heeft.”

Naast de Tiger Moth Tales met The Depths of Winter hebben we deze week: Mystery (Beneath the Veil of Winter’s Face), Oceans of Slumber (Winter), Hostsonaten (Winterthrough), Sonus Umbra (Winter Soulstice) & Savatage (Dead Winter Dead).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.