Week 5 – Art Rock: Seventeen

Kun je uitpakken met een band die al meer dan veertig jaar bezig is? Maar de groep is de laatste tijd in zeer goede doen. Met de nieue plaat doen ze zelfs een gooi naar een nieuwe start.

Metalfan.nl review: “Natuurlijk kunnen we ervoor kiezen om Seventeen naast de klassieke platen als Merlin en Phantom Of The Night neer te leggen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Kayak muzikaal niet al te veel raakvlakken meer vertoont met die periode. De band verkiest weliswaar het liedje nog altijd boven al te nodeloos gefröbel, maar kleurt de structuren deze dagen heel anders in. Zo staan er met La Peregrina en Walk Through Fire gewoon twee lekker lange epics op van meer dan tien minuten, zonder dat het gekunsteld overkomt. Het past de heren, waarvan enkelen toch al sinds het ontstaan van het genre meedraaien.

Liefhebbers van fraaie melodieuze progrock kunnen met deze plaat alvast de eerste kraker van 2018 aan hun collectie toevoegen. Er zijn vast mensen bij die de stem van Reekers missen of liever andere muzikanten hadden gehoord, maar ook dergelijke luisteraars moeten uiteindelijk toegeven dat Kayak in 2018 erg relevant en geïnspireerd voor de dag komt. Daarvoor verdienen deze volhouders wat mij betreft alle lof.

Naast Kayak met Seventeen hebben we deze week: Silhouette (The World is Flat …and other alternative facts), IQ (Subterranea), Camel (I Can See Your House From Here), Kaipa (Children Of The Sounds) & Trion (Pilgrim).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.