Week 6 – Art Rock: Unsung Prophets & Dead Messiahs

Rock, metal, symfonisch, progressief: het is allemaal van toepassing op de Israelische band Orphaned Land. Dat is op de zesde langspeler Unsung Prophets & Dead Messiahs niet anders. Wat ook gebleven is, zijn de verbroederende teksten waar de band diverse awards mee heeft weten te winnen.

Martijn Kap van Ragherrie.com: “Eigenlijk voelt Unsung Prophets & Dead Messiahs aan als een oosterse rondreis, waar diverse muzikale landschappen aan je voorbij trekken. Deze schijf is dan ook niet weggelegd voor puristen of mensen die niets van oriëntaalse klanken moeten hebben.

Dit album zet zijn voorganger in de schaduw en bevat diverse emoties. Het is knap hoe Orphaned Land verdriet, woede en berusting om weet te zetten in kwalitatief goede nummers. De ondergrens is hoog en eigenlijk zijn er alleen maar uitschieters naar boven. Farbi heeft zich wederom verder ontwikkeld als zanger en het spijt me te zeggen dat Sassi nergens wordt gemist. Het jaar is nog vroeg, maar dit zou zomaar eens jaarlijstmateriaal kunnen zijn.”

Naast Orphaned Land met Unsung Prophets & Dead Messiahs hebben we deze week: Into Eternity (The Scattering Of Ashes), Myrath (Tales Of The Sands), Anathema (Judgement), Dark Suns (Swanlike) & Arkan (Sofia).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.