Art Rock Show – 5th Season (Week 43)

De Finse band 5th Season is in elk geval duidelijk over wat zij willen met hun muziek: een eerbetoon brengen aan de grootheden van de prog uit de jaren zeventig. Pink Floyd als het grote voorbeeld.

Jacco Stijkel van Prog Wereld: “De kern van 5th Season bestaat uit bassist en songwriter Mikko Löytty en gitarist en producer Tapio Ylinen. Beide mannen hebben hun sporen verdiend in de Finse rockscene. Ylinen speelt bovendien in de Pink Floyd tribute-act PULSE. Dat we te maken hebben met gelouterde muzikanten is zeker aan de muziek van hun debuut te horen.

Het album begint met In Memoriam… Dit is een instrumentaal nummer van ruim tien minuten. Ik vind dit direct een van de betere nummers. Dat komt omdat het mooi is opgebouwd, de muziek wordt gekenmerkt door fijne wendingen én het gitaarspel van Ylinen. Regelmatig is de muziek behoorlijk Flower Kings-achtig.

Het tweede nummer is Daylight’s End. Een uptempo- en wat vrolijke rocker. Het is wel wat smooth. Ik vind de zang van Ylinen niet slecht, maar wel wat vlakjes. I Am The Waves is een mooie song. Dit is wat Yes-achtig. De song heeft een mooie melodie en vooral de Gilmour-achtige gitaren tillen dit nummer op. (…)

Aan de ene kant heeft 5th Season veel te bieden. Er wordt goed gemusiceerd, de nummers zitten prima in elkaar en het is prettig om naar te luisteren. Wat ik wat minder vind, is de wat vlakke zang en dat het bij tijd en wijle te braaf is, er wordt wel heel erg binnen de lijntjes gekleurd. ”

Naast 5th Season (5th Season), The Adekaem (The Great Lie), Mourning Knight (A World of Dreams), AVKRVST (The Approbation), Days Before Tomorrow (The Sky Is Falling) & RPWL (Beyond Man and Time).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.