Art Rock Show – Amarok – Hope (Week 26)

Amarok is een Poolse band van Michal Wojtas, Marta Wojtas, Konrad Zielinski en Kornel Poplawski. De Amarok opnames werden bijgewoond door artiesten zoals Colin Bass (Camel), Mariusz Duda (Riverside, Lunatic Soul) en andere.

Maarten Goossensen van Prog Wereld: “Dat onder de radar blijven wordt wat mij betreft met “Hope” doorbroken. Dit is namelijk een zeer intrigerend album dat mij behoorlijk verrast heeft. Het is zo heerlijk om zonder verwachtingen een album te beluisteren en dan te merken dat het je langzaam in zijn greep krijgt. Dit album schuift subtiel onder je huid en groeit met elke luisterbeurt.

Dat zit hem voor een deel in het ongrijpbare van de muziek. Ik plaats de muziek in de hokjes ‘artrock’ en ‘crossover’, maar ik waardeer ook heel erg de elektronische invloeden, de filmische elementen en het vermogen van de band om je af en toe behoorlijk te overdonderen. Daarbij kan de band ook uitstekend ingetogen overtuigen. Luister wat dat betreft maar naar het gedragen en spannende Insomnia. Het doet bij vlagen denken aan de laatste periode van Pink Floyd. Die referentie duikt overigens vaker op. (…)

Al bij de eerste noten van opener Hope Is weet de band je interesse te wekken. De gitaarriffs in combinatie met de zwevende toetsen maken dat je meteen op het puntje van je stoel zit. De vrouwenstem voegt iets mysterieus toe en de zang van Kornel Poplawski is sterk. De spanning wordt vakkundig opgebouwd en komt tot ontlading met een zalige gitaarsolo. Echt een track om zo hard mogelijk te beluisteren. (…)

Zo lukt het de band moeiteloos om bijna een uur lang de aandacht vast te houden. Ook tegen het einde blijft de muziek boeien. Zo is het zevende album van Amarok een voltreffer die het verdient om gehoord te worden.”

Naast Amarok (Hope), Blind Ego (Preaching to the Choir), The Black Noodle Project (Ghosts & Memories), Bjørn Riis (A Storm Is Coming), Nosound (Sol29) & Karnataka (Strange Behaviour).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.