Art Rock Show – Beyond Drama (Week 30)

De Chileense neo-proggers van Aisles laten vaak flink wat ruimte vallen tussen hun albums, met gemiddeld één album per drie á vier jaar. Op hun nieuwste album hebben we echter zeven jaar moeten wachten…

Rik van den Heuvel van Prog Wereld: “De inspiratie voor dit album haalt de band uit de laatste paar jaar, waarin de wereld in de ban was van de chaos die één onbekend virus teweegbracht, maar waarin de politieke situatie in Chili ook flink te wensen overliet. Tel daar alle persoonlijke drama van de bandleden bij op en je hebt een recept voor ongekende turbulentie. De band zelf noemt “Beyond Drama” een foto van een bijzonder moeilijke tijd, maar ook een testament van hoe hun liefde voor muziek de leden op de been houdt en vooruit drijft. Spijtig is alleen dat de band zoals in de eerste alinea is gesuggereerd tijdens het maakproces enkele leden is verloren om persoonlijke redenen. Dit album markeert dan ook een belangrijk en drastisch keerpunt.

Hoe zit het dan muzikaal? Zoals we van de heren gewend zijn staat het album weer bomvol frisse neo-prog, waarbij gelaagde composities de energieke melodieën dragen. Het mag geen verrassing zijn dat het introspectieve karakter van de teksten dit album net een tikkie omhoog schroeft, en waarbij  psychologisch welzijn en de menselijke gemoedstoestanden leidend zijn. Het album klinkt dan ook een stuk urgenter dan we van Aisles gewend zijn, maar het wordt gelukkig nergens te deprimerend of prekerig. (…)

Met ‘Beyond Drama’ kan stellig gezegd worden dat Aisles hiermee mogelijk hun magnum opus heeft afgeleverd. Een zwanenzang als sextet, die zeven jaar heeft mogen rijpen onder zwaar bedrukkende omstandigheden. En het resultaat? Een emotionele achtbaan en een ware pressure cooker die je een uur lang meesleurt in het lief en leed van deze Chileense proggers.”

Naast Aisles met Beyond Drama, Freedom to Glide (The Chronicle of Stolen Souls), Abel Ganz (Abel Ganz), Also Eden [Redacted], Different Light (Binary Suns (Part 1) & IO Earth (Live In The USA)

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.