Art Rock Show – Chameleon Shapeshifter (Week 49)

Chameleon Shapeshifter is het derde en laatste deel van een muzikale trilogie uit de koker van de Oekraïense muzikale duizendpoot Antony Kalugin. Een trilogie die hij in een jaar voltooide.

Hans Ravensbergen van Prog Wereld: “Albums sluiten vaak af met een ‘magnum opus’. Dit schijfje begint ermee. Chameleon heet deze compositie en klokt bijna twintig minuten. Het is een van de beste nummers die ik van Kalugin heb gehoord. Met veel dank aan meestergitarist Max Velychko. De man die zijn gitaar zo geweldig melodieus kan laten jubelen. Ik ben al jaren fan van deze gitarist, die onder de naam Inside The Sound zelf ook muziek uitbrengt.

Ook de trouwe (blinde) kompaan op accordeon; Sergii Kovalov is weer van de partij. Maar het zijn toetsen die dit meesterwerk domineren. Enkel, dubbel- en zelfs in drie lagen komen ze voorbij. Gebundeld tot een ware symfonie. Als een streling voor je trommelvliezen. Waar Kalugin zich in enthousiasme nog wel eens verliest klopt hier alles. Sfeer- en tempowisselingen zijn goed gedoseerd, evenals de variatie in genres. Het mooiste voorbeeld daarvan zit halverwege, waar een intermezzo op piano een overgang inluidt naar een stuk jazz-fusion. (…)

Antony Kalugin heeft mijn verwachtingen met dit solo-album ruim overtroffen. Zeker na de in mijn beleving minder sprankelende voorgangers uit deze trilogie. Het album is een symbiose van alles wat Antony Kalugin tot nu toe in zijn carrière en onder verschillende namen heeft uitgebracht.”

Naast Antony Kalugin met Chameleon Shapeshifter, Sunchild (As Far as the Eye Can See), Karmamoi (The Day Is Done), Gandalf’s Fist (A Forest of Fey), Sylvan (Artificial Paradise) & Gentle Giant (Out of the Fire: The Bbc Concerts).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.