Art Rock Show – Eupnea (Week 18)

De Britse band Pure Reason Revolution veroorzaakte heel wat deining in 2006 toen ze haar eerst plaat lanceerde. De band onder leiding van Jon Courtney en Chloë Alper blies met een nieuw geluid het prog wereldje wakker. Nu vele jaren later brengen ze hun derde CD uit…

Maarten Goossensen van Prog Wereld: “Tot mijn eigen opluchting kan ik stellen dat dit duo nog niets aan kracht heeft ingeleverd. “Eupnea” is een heerlijke groeibriljant die enerzijds een vertrouwd geluid laat horen, maar ook wat aan volwassenheid heeft gewonnen. Het brutale tegendraadse is nog altijd aanwezig, maar is iets meer naar de achtergrond geschoven. (…)

Overigens zijn de Pink Floyd invloeden, evenals op hun eerdere albums, nooit heel ver weg. Het begin van Eupnea doet bijvoorbeeld sterk aan deze Britten denken. Na deze fase word je weer prettig alle kanten op geslingerd, met van die sterke elektronische passages en zware gitaarriffs. Ondank dit alles vliegt de band nergens uit de bocht. Alles staat in het teken van het geheel en dat vind ik nog wel de grootste prestatie op dit album. Want de muziek kan eenvoudig doorslaan of de draad verliezen. Dat gebeurt nergens. Ze laten je langs afgronden scheren, maar ze laten je er nergens indonderen. Wat een muzikaal vakmanschap!

Wat een heerlijk album is dit geworden. Elke keer als ik het beluister hoor ik weer nieuwe dingen. Een klein gitaarloopje dat ik had gemist of een filmisch stukje dat me nog niet opgevallen was, een soort muzikaal schat zoeken. “Eupnea” doet je regelmatig naar adem snakken en vormt een intense belevenis die je keer op keer opnieuw wil beleven.”

Naast Pure Reason Revolution met Eupnea hebben we deze week: Blackfield (Blackfield II), Gazpacho (London Live), Demians (Building an Empire), Nosound (Afterthoughts) & Amplifier (Echo Street).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.