Art Rock Show – Fabric of Time (Week 01)

De band 35 Tapes komt uit Oslo, Noorwegen en speelt muziek geïnspireerd door progressieve rock uit de jaren zeventig. De groep bestaat uit Morten Lund (gitaar, toetsen, zang), Jarle Wangen (bas, gitaar, zang) en Kai Lundewall (drums).

Fred Nieuwesteeg van Prog Wereld: “Bij wie een voorliefde heeft voor het binnen de progwereld bijna magische instrument de Mellotron, gaat bij de term ‘35 tapes’ misschien een lichtje branden. Een Mellotron heeft namelijk 35 tapes, die dat karakteristieke geluid voortbrengen. Een mooie naam voor onze band, dacht een groepje Noren toen ze in 2018 hun muzikale krachten bundelden.

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de Mellotron welig zoeft op de derde schijf van 35 Tapes, “Fabric of Time”. Zij combineren dit met het gebruik van analoge synthesizers, waardoor het erg old school klinkt, maar ze geven er toch ook een wat moderne neo-prog/artrocktwist aan en kneden dit tot een fraai, melancholisch klinkend geheel. Het credo van de band is eenvoudig: niet te veel noten, maar de juiste, geen vaste, maar zwevende en open akkoorden, niet virtuoos maar echt. (..)

Het zijn vijf nummers, maar het hadden net zo goed vijf delen van een grote suite kunnen zijn, zo onderscheidend zijn ze niet. Ik hou hier erg van. Die zich in bijna traag tempo uitrollende oude toetsentapijten, met de Mellotron en Moog als leidend patroon, waar dan met enige regelmaat een gitaarsolo uit opstijgt. Ik krijg hier niet snel genoeg van. Dit scoort laag qua vernieuwing, er zit niet heel veel pit in en je hoort inderdaad geen noot te veel of technische hoogstandjes. 35 Tapes speelt op “Fabric of Time” wel 100% uit het hart en dit bezorgt mij hele warme gevoelens.”

Naast 35 Tapes (Fabric of Time), Freedom to Glide (Seed), This Winter Machine (The Man Who Never Was), Huis (Abandoned), Professor Tip Top (Life Is No Matter) & The Flower Kings (Tour Kaputt).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.