Art Rock Show – Fimbulvinter (Week 5)

Kornmo is het project van ex-Morild leden Odd-Roar Bakken (gitaar, toetsen) en Nils Larsen (bas) uit het Noorse trondheim. Fimbulvinter is hun derde album en invloeden van de vroege Genesis en vooral Camel zijn duidelijk merkbaar.

Peter Marinus van Bluestown Music: ”

Zoals het bij de old school prog/symfo hoort hebben we hier te maken met vijf lange nummers. Het langste nummer is Kjempene Våkner, dat ruim 26 minuten duurt. 26 minuten waarin je je overigens geen moment verveelt. Er gebeurt namelijk van alles. Er wordt luchtig gedeind op een Camel-achtige wijze, er klinken rauw priemende gitaren, akoestische ingetogen gedeeltes en een grimmig ronkend orgel.

Het titelnummer Fimbulvinter is voorzien van een intiem zwevend prog geluid met een zacht huilende synthesizer, een statig sprankelende piano en een intiem snerpende gitaar.

(…) Mega Annum, de afsluiter, opent met een prachtig stemmig cello en pianoduet waarna de vertrouwde warme Camel klanken weer op het nummer neerdalen.

‘Filbulvinter’ is een album, dat absoluut niet mag ontbreken in de platen/CD kast van elke rechtgeaarde old school progliefhebber!”

Naast Kornmo met Fimbulvinter, Professor Tip Top (Lanes of Time), White Willow (Terminal Twilight), Gentle Knife (Clock Unwound), Himmellegeme (Variola Vera), Gazpacho (Fireworker) & Ruphus (New Born Day).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.