Art Rock Show – Forsaken Innocence (Week 1)

Om de overgang van oud naar nieuw goed in te zetten, is een portie neo-prog altijd op z’n plaats. Met de plaat ‘Forsaken Innocence’ overtreft de Britse neo-prog band Drifting Sun zichzelf.

Jacco Stijkel van Prog Wereld: “Spil van deze band is toetsenist Pat Sanders. Hij was er ook al in de tweede helft van de jaren ’90 bij, toen Drifting Sun twee platen opnam. Het duurde tot 2015 dat Drifting Sun terug was met “Trip The Life Fantastic”, een mooie en degelijke neoprogplaat, met name door de fijne toetsen. De cd’s volgden elkaar in een hoog tempo op en nu is dus “Forsaken Innocence” verschenen. Voor wie neo-prog pas neo-prog is als het lijkt op het oude Marillion (en Pendragon, Arena etc.) zit met deze plaat helemaal, maar dan ook helemaal gebakken.

De band schiet uit de startblokken met het sterke King Of The Country. Drifting Sun klinkt krachtig en swingend. Er zitten mooie tempowisselingen en wendingen in het nummer. Hetgeen nog steeds een sterke troef is, zijn de mooie toetsen van Pat Sanders. En dat geldt voor de hele plaat. De gevoelige, subtiele, melancholieke en zwevende toetsenklanken vormen een rode draad door “Forsaken Innocence”. (…)

Maar het belangrijkste vind ik: Drifting Sun heeft een bepaalde gejaagdheid en urgentie gevonden waarmee de band je als luisteraar direct bij de kladden pakt en pas los laat als de laatste noot gespeeld is. Met het liefelijke en korte Time To Go sluit Drifting Sun de plaat af. De digitale versies hebben met Hand On Heart nog een bonustrack. Ik vind Time To Go een passende afsluiter van deze hele mooie schijf, waar melodie en kracht centraal staan. Eveneens belangrijk is voor mij bovendien dat “Forsaken Innocence” een plaat is die ik steeds weer wil horen. Prachtplaat wat mij betreft.”

Naast Drifting Sun met Forsaken Innocence, Cellar Noise (Nautilus), Damanek (In Flight), Hangover Paradise (Out of Sight), Nine Stones Close (One Eye on the Sunrise) & IO Earth (Solitude).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.